Eén speler sprong bij Jan Mulder in het oog tijdens bekerfinale: "Ik schrok van zijn gedrag"

Eén speler sprong bij Jan Mulder in het oog tijdens bekerfinale:
Maandag 20 maart 2017 - 17:15   I  

Na een bloedstollende finale mocht Zulte Waregem de beker in de lucht steken. Dat had het vooral te danken aan penaltyheld Sammy Bossut.

"Het werd, terwijl het spelniveau niet zo hoog lag, een dramatische finale. Hulde aan Zulte Waregem en KV Oostende. Het scoreverloop was perfect en de apotheose met de penalty's kende een bijna voorspelbare winnaar", schrijft Mulder in zijn column voor HLN. "Uw analist stond vijf meter van de doelpaal, had op die plek een uitstekend zicht op de gebeurtenissen en keek de vijf strafschopnemers en de twee doelmannen van dichtbij in de ogen." 

"De vijf spelers deden niet zoveel verkeerd, het kwam op de keepers aan. Met William Dutoit zou ik een avond met een leuk diner willen doorbrengen en praten over Trump en Shakespeare (Leicester City en misschien ook Hamlet). Heb het gevoel van de beschaafde William te kunnen leren."

Eén speler sprong er voor Mulder uit. "Sammy Bossut? Ik schrok van zijn opgepompte gedrag, het snuiven en tieren, armen zwaaien en publiek oppeppen. Als Dutoit weer voor me langs liep om buiten het strafschopgebied op zijn beurt te wachten, werd ik weer rustig. Met Dutoit in het doel wist ik: die bal gaat erin. Bossut straalde knarsetandend 'tegenhouden' uit. En zo geschiedde."

TAGS  I  sammy bossut  I   jan mulder

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024