Opvallend: Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe sneert na titel naar Union

Opvallend: Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe sneert na titel naar Union
Zondag 15 mei 2022 - 16:45   I   door Redactie

Normaal is een voorzitter van een club die net kampioen geworden euforisch, maar bij Bart Verhaeghe was dat zondag niet het geval.

Want de preses van Club Brugge had duidelijk iets dat hem van het hart moest. Vooral toen het over de sympathie van het hele land voor Union ging. "Dat was terecht", aldus Verhaeghe bij Eleven Sports. "Omwille van het voetbal die ze brengen met de middelen die ze hebben."

Al benadrukte de voorzitter wel dat hij daar anders naar toe kijkt dan de gemiddelde voetbalfan. "Dat is niet Union, dat is Brighton waar wij tegen moeten vechten. En dat maakt het een ander verhaal, omdat zij veel meer middelen hebben dan wij. Niet vergeten dat zij Union voor een bepaald doel gebruiken."

En er was nog iets wat hem stoorde, namelijk het soort voetbal dat Union brengt. "Dat betreur ik een beetje", verbaasde hij. "Met Club Brugge proberen wij positief en dominant voetbal te brengen. Omdat het Belgische voetbal een smoel moet krijgen. En dan moet je dat ook bij je clubs proberen uitstralen."

Beloond

Wat Union volgens hem dus niet doet. "Ik vind dat positief en dominant voetbal beloond moet worden. In dat opzicht ben ik ook blij dat wíj kampioen geworden zijn. We zouden heel snel kunnen overschakelen naar een ander voetbal, maar dat doen we niet. We blijven ons voetbal trouw en zijn nu ook beloond."

Poll: Vind je dat Verhaeghe gelijk heeft?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  Union

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022