Hein Vanhaezebrouck gaat door het lint: "Luister niet naar leugenaars!"

Hein Vanhaezebrouck gaat door het lint:
Zaterdag 30 april 2022 - 11:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck moet wel de meest besproken coach zijn in de Jupiler Pro League. Hij laat zich nooit doen en is niet bang om zijn ongezouten mening te delen met de wereld.

De AA Gent-coach kreeg afgelopen weekend tegen KRC Genk een rode kaart van Nathan Verboomen. De reden? Protest over de tweede gele kaart van Vadis Odjidja. "Uiteindelijk is er maar één die rood verdiend heeft. Dat was ik", zei Vanhaezebrouck bij Het Laatste Nieuws.

Franck De Bleeckere liep zondag na de opwarming mee met Nathan Verboomen naar de kleedkamer. "Hij is controleur, normaal gaat die naar boven. Verboomen is toch geen debutant die je nog wat moed inspreekt ? Maar nét voor de match staat hij Verboomen nog eens op te wachten. Waarom?", vroeg de coach zich af.

Volgens Marc Degryse om de richtlijnen voor de play-offs nog eens duidelijk te maken. Strenger optreden bij protest bijvoorbeeld. Hein Vanhaezebrouck was niet aanwezig op die meeting. "Ik ga niet naar leugenaars luisteren", reageerde hij duidelijk.

Kevin De Bruyne

"Dinsdagavond zie ik De Bruyne naar de scheidsrechter vliegen, zwaaiend met zijn armen, omdat de voet van zijn tegenstander een beetje te hoog was in een onnozel duelletje", raasde hij verder. "Weet je wat die ref gedaan heeft? Hij heeft De Bruyne laten uitrazen en heeft hem uitgelegd waarom hij niet gefloten heeft."

Bij het Referee Department zullen ze vermoedelijk niet kunnen lachen met de uithaal van Vanhaezebrouck. Hij moet de tweede wedstrijd van de play-offs al missen door zijn schorsing. Misschien komt er nog wel een forse boete bij.

Poll: Vind jij Hein Vanhaezebrouck een goede coach?

TAGS  I  AA Gent  I  KRC Genk

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022