Bom ontploft in de Ghelamco Arena in aanloop naar play-offs: "Degoutant"

Bom ontploft in de Ghelamco Arena in aanloop naar play-offs:
Donderdag 07 april 2022 - 12:30   I   door Redactie

Bij AA Gent heerst er frustratie, teleurstelling en woede na de voorbije speeldag. De Buffalo's zagen dan ook Anderlecht over hen naar de vierde plaats wippen waardoor ze voorlopig hun ticket voor de Champions' Play-Offs kwijt zijn.

Gent speelde 2-2 gelijk tegen Cercle Brugge, maar achteraf was er veel ophef over het eerste doelpunt van de Vereniging en de rode kaart van Andrew Hjulsager. Bij de gelijkmaker leek Thibo Somers buitenspel te staan, maar de VAR kon het niet checken. De camera was op dat moment immers onbemand. Onbegrijpelijk, maar waar.

In de 86ste minuut werd Andrew Hjulsager neergehaald, maar bij het doorrollen raakte hij met zijn schoen het aangezicht van de Cercle-speler. Scheidsrechter Laforge beoordeelde de fase als bewust en gaf de Deen rood. Het was op zijn zachtst gezegd discutabel.

Het bondsparket stelde vier speeldagen schorsing voor, waarvan twee effectief. De Buffalo's gingen in beroep, waardoor het Disciplinair Comité zich over de materie boog. Zij stelden woensdag drie speeldagen schorsing voor, waarvan twee effectief. De Gent-supporters gaan op Twitter volledig door het lint.

Beroep

AA Gent ging ondertussen wel opnieuw in beroep. Bij het Disciplinair Comité deze keer. Als ze vasthouden aan het huidige schorsingsvoorstel mist Hjulsager de laatste speeldag van de reguliere competitie en de bekerfinale. Dat zou een drama zijn, want hij is de vervanger van de geblesseerde Vadis Odjidja.

Poll: Belachelijk schorsingsvoorstel?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024