Roberto Martinez ziet opnieuw falende Rode Duivels tegen Burkina Faso

Roberto Martinez ziet opnieuw falende Rode Duivels tegen Burkina Faso
Dinsdag 29 maart 2022 - 22:35   I   door Redactie

De Rode Duivels namen het dinsdagavond op tegen Burkina Faso. Roberto Martinez wou met oog op het WK ook een Afrikaans land treffen in de voorbereiding. Burkina Faso schopte het tot de halve finale in de Afrika Cup.

België-Burkina Faso 3-0

Roberto Martinez moest wat puzzelen, maar dat was hij sowieso al van plan. Enkel Jason Denayer, Hans Vanaken, Charles De Ketelaere, Michy Batshuayi en Youri Tielemans bleven in de basis staan. Opnieuw was de middenvelder van Leicester City kapitein van dienst.

Net als in de oefenwedstrijd tegen Ierland kon hij opnieuw niet echt overtuigen. Sebastiaan Bornauw moest in de verdediging postvatten, maar ook hij liet een onzekere indruk na. De Rode Duivels wonnen wel met 3-0, maar echt overtuigen konden ze alweer niet.

De overwinning mogen we wel terecht noemen, maar het is wel opvallend dat Tielemans bij de zwakkere schakels van de ploeg hoorde. Zeker in deze ploeg had hij met zijn ervaring zich meer moeten laten zien. Hij moest als kapitein net het voortouw nemen, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Doelpuntenmakers:

16' Vanaken 1-0, 18' Trossard 2-0, 75' Benteke

Poll: Was Youri Tielemans tegen Burkina Faso de zwakste schakel bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Ierland  I  Burkina Faso  I  Leicester City

maandag 29 mei 2023

zondag 28 mei 2023

zaterdag 27 mei 2023