Marc Degryse en Youri Mulder maken Rode Duivels met de grond gelijk

Marc Degryse en Youri Mulder maken Rode Duivels met de grond gelijk
Zaterdag 26 maart 2022 - 22:00   I   door Redactie

De onervaren Rode Duivels beleefden een frustrerende avond. Het was hét moment om zich te tonen aan bondscoach Roberto Martinez. Ze bleven echter steken op een 2-2-gelijkspel en daardoor verliest België zelfs de eerste plaats op de FIFA wereldranglijst.

Na de wedstrijd waren analisten Marc Degryse en Youri Mulder niet mals voor de Rode Duivels. "Martinez zal wel weer goede aanknopingspunten hebben gevonden, maar ik niet zo. Ik mis hier echt klasse", reageerde Mulder bij VTM.

Ook Marc Degryse had niets positiefs te zeggen over deze prestatie. "We waren te slap", pikte hij in. "Het resultaat is nog niet eens het belangrijkste. Er was te weinig ambitie om iets te tonen. Het was een examen voor hen om iets te tonen, om zich te bewijzen."

"Er zijn spelers die we al beter hebben zien doen", ging Degryse verder. "Ze hebben geen stap vooruit gezet. En tegen wie hebben we gelijkgespeeld? Tegen spelers uit tweede en derde klasse in Engeland."

Roberto Martinez

Ook Roberto Martinez treft schuld volgens de ex-speler van Club Brugge en Anderlecht. "Martinez moest optreden tijdens de rust, maar ze waren nóg slapper na de rust", oordeelde hij. "Het was slordig, de Ieren verdienden zelfs voor te komen. We waren niet scherp uit de kleedkamer gekomen."

Poll: Had Roberto Martinez beter wat meer ervaren spelers geselecteerd?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Ierland  I  Club Brugge  I  Anderlecht

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024