Rode Duivels in bijzonder vieze papieren na interland tegen Ierland

Rode Duivels in bijzonder vieze papieren na interland tegen Ierland
Zaterdag 26 maart 2022 - 19:48   I   door Redactie

Roberto Martinez wou met het oog op het WK in Qatar kijken wat de minder ervaren Rode Duivels in hun mars hadden. Zaterdag troffen de Rode Duivels Ierland, de 49ste op de wereldranglijst.

Ierland-België 2-2

"We hebben de lat de voorbije jaren erg hoog gelegd en ik hoop dat de jongens dat morgen kunnen bevestigen", was Martinez vrijdag hoopvol op zijn persbabbel. "Als we dat kunnen doen met dit team is dat een topprestatie. Het zou ook het succes bewijzen van onze jeugdopleiding."

Verrassend genoeg hadden de Rode Duivels heel wat moeite met de Ieren. Technisch gezien beschikken we nochtans over een pak meer voetballende kwaliteiten, maar dat kwam er zaterdag niet uit. De Ieren waren gretiger, steviger en hadden simpelweg meer wil om te winnen.

De Duivels kregen amper een kans in elkaar gestoken en op verdedigend opzicht zag het er ook allesbehalve sinecuur uit. De vraag is waar dit naartoe gaat. Wat als de Gouden Generatie ermee stopt en deze generatie de fakkel overneemt? Wie het al moeilijk krijgt tegen dit Ierland...

Ervaring

Deze generatie zal uiteraard ook een pak meer ervaring opdoen de komende jaren en zich daarnaast voetballend ook verder ontwikkelen. De Belgen moeten alleszins hopen dat toppers als Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku niet snel zullen stoppen bij de Rode Duivels.

Doelpuntenmakers:

12' Batshuayi 0-1, 35' Ogbene 1-1, 58' Vanaken 1-2, 85' Browne 2-2

Poll: Gaan de Rode Duivels in de problemen komen met de volgende generatie?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Ierland

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024