'Ontslag voor Philippe Clement dringt zich op na nieuwe mokerslag bij Monaco'

'Ontslag voor Philippe Clement dringt zich op na nieuwe mokerslag bij Monaco'
Donderdag 17 maart 2022 - 20:35   I   door Redactie

Philippe Clement ging in januari aan de slag als hoofdtrainer bij AS Monaco. Hij had er zich ongetwijfeld iets anders bij voorgesteld. De ambities waren duidelijk, maar hij lijkt er niet in te slagen om de verwachtingen in te lossen.

Bij het bestuur willen ze volgend jaar Champions League spelen, dus moeten ze eindigen in de top drie. Onder Philippe Clement zakten de Monegasken echter terug naar de achtste plaats. Met nog tien speeldagen te gaan hebben ze negen punten minder dan Nice, de derde in de stand.

Ook de beker was een doelstelling op zich en de weg lag open, want PSG werd al eerder uitgeschakeld. Clement en zijn troepen werden in de halve finale na penalty's uitgeschakeld door Nantes. De bekerdroom mogen ze dus opnieuw opbergen.

In de Europa League wouden ze zo ver mogelijk geraken, maar ook daar lukte het Clement niet om door te stoten. Nochtans lootte hij met Braga een uiterst haalbare tegenstander. In de heenwedstrijd wonnen de Portugezen met 2-0. Donderdagavond werd Monaco ook helemaal uitgeschakeld na een 1-1-gelijkspel.

Ontslag

Twee van de drie doelstellingen werden dus niet behaald. De kans is bijzonder klein dat de derde doelstelling wél behaald zal worden. Philippe Clement gaf eerder al aan het vertrouwen van het bestuur te voelen, maar het is maar de vraag of dat nog lang zal duren.

Poll: Denk jij dat Philippe Clement volgend seizoen nog trainer is bij Monaco?

TAGS  I  AS Monaco  I  Braga  I  Nantes  I  Nice  I  PSG

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023