Van der Brempt geeft duidelijkheid over vertrek bij Club: "Híj was de reden"

Van der Brempt geeft duidelijkheid over vertrek bij Club:
Dinsdag 08 maart 2022 - 14:30   I   door Redactie

Bij Club Brugge was er geen plaats voor Ignace Van der Brempt. Vincent Mannaert zal eens vreemd opgekeken hebben toen RB Salzburg een bod van vijf miljoen euro neerlegde voor de overbodige verdediger.

Bij Sporza deed hij een uitgebreid interview in aanloop naar het Champions League-duel van dinsdag tegen Bayern München. Daar blikte hij natuurlijk ook terug op zijn transfer. "Bij Club was het moeilijk om beter en constanter te presteren dan een ervaren man als Clinton Mata", vertelde hij.

"Daardoor zag ik in Brugge niet echt meer een toekomst", ging hij verder. "Toen Salzburg kwam, heb ik niet getwijfeld. Dit is de perfecte plek om me te ontwikkelen en kansen te krijgen." Dat is ook hun businessmodel: jonge spelers kopen, hen verder laten ontwikkelen en dan verkopen met een serieuze winstmarge.

Van der Brempt zelf is enorm onder de indruk van de kwaliteit in de Oostenrijkse competitie. "Het gaat hier allemaal een pak sneller dan in België", aldus de verdediger. "Alles gaat de hele tijd aan honderd procent. Als je één moment niet oplet, verlies je de bal."

Voorgangers

Afgelopen weekend stond Van der Brempt voor het eerst in de basis, maar hij hoopt hetzelfde traject te bewandelen als onder andere Erling Haaland, Naby Keïta en Dayot Upamecano. Allen opgepikt door RB Salzburg en daarna gekatapulteerd naar de top. Afwachten of hetzelfde lot is weggelegd voor de 19-jarige Belg.

Poll: Denk je dat Van der Brempt ooit bij een Europese topclub zal spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  RB Salzburg  I  Bayern München

vrijdag 2 december 2022

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022