Philippe Clement heeft het zitten en krijgt zware klap te verwerken bij Monaco

Donderdag 03 maart 2022 - 07:30   I   door Redactie

Philippe Clement had zich er ongetwijfeld iets anders bij voorgesteld. Hij greep in januari zijn kans om in het buitenland aan de slag te gaan, maar dat avontuur zou wel eens sneller over kunnen zijn dan gehoopt.

AS Monaco zakte sinds zijn komst weg naar de negende plaats in het klassement en staat nu op vijf punten van de plek die recht geeft op deelname aan de Champions League. Ook de beker was een doelstelling van het bestuur, maar ook daar slaagde Clement niet in.

Het zag er woensdag in de halve finale tegen Nantes nochtans goed uit. Na elf minuten scoorde Maripan de 0-1, maar enkele minuten later scoorde Cissé een eigen doelpunt. Na de rust scoorden beide ploegen opnieuw elk één keer, waardoor penalty's moesten uitmaken wie naar de finale zou doorstoten.

Philippe Clement zag Ben Yedder en toptalent Tchouaméni missen vanop de stip, terwijl ze bij Nantes alles binnentrapten. Geen finale dus voor AS Monaco. De stoel van de ex-coach van Club Brugge is nu serieus aan het wankelen. Afwachten of hij in het weekend nog aan de zijlijn mag staan.

Poll: Zal Clement volgend seizoen opnieuw in de Belgische competitie trainer worden?