Ex-ref Serge Gumienny haalt vernietigend uit: "Jongens, gewoon lachwekkend!"

Ex-ref Serge Gumienny haalt vernietigend uit:
Maandag 14 februari 2022 - 22:00   I   door Redactie

Er kan in de Jupiler Pro League tegenwoordig geen wedstrijd gespeeld worden zonder dat de arbitrage onder vuur komt te liggen omdat er controversiële beslissingen genomen worden.

Dat had ook Serge Gumienny gezien in Het Belang van Limburg. "Samoise verdiende in Eupen-AA Gent geen rood. Als hij zijn voet met de nodige snelheid en brute kracht had gezet, ja, maar dat was niet zo. Voor dit soort fouten hoort geen rood meer gegeven te worden."

Waarna de ex-topref het scheidsrechtersdepartement volledig afmaakte. "Het Referee Department zal Visser waarschijnlijk wel verdedigen, om nadien fier te kunnen verkondigen dat 96% van de genomen beslissingen correct was."

"Jongens, jongens, dat is gewoon lachwekkend!", fulmineerde Gumienny. "Op die manier maakt de arbitrage zich belachelijk, gewoon omdat de toplui hun eigen postje ten koste van alles willen verdedigen."

Doodsbedreigingen

En dus heeft hij een duidelijke boodschap aan de clubs. "Ik vind dat de clubs en de Pro League zich niet rechtstreeks tot de arbiters moeten richten en de druk op hen laten toenemen."

"Want geloof me, ik heb destijds ook doodsbedreigingen gekregen, leuk is anders", waarschuwt hij. "De Pro League moet dus de dik betaalde bonzen viseren in plaats van stemming te maken rond de refs zelf."

Poll: Vind je dat Gumienny gelijk heeft?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024