'Antwerp staat compleet machteloos en ziet recordtransfer zomaar vertrekken'

'Antwerp staat compleet machteloos en ziet recordtransfer zomaar vertrekken'
Woensdag 09 februari 2022 - 17:00   I   door Redactie

Antwerp wil er dit seizoen alles aan doen om zolang mogelijk mee te strijden om de titel, maar mikt pas volgend seizoen écht op de hoofdprijs. Dat zal dan wel zonder een smaakmaker zijn.

Voor de winterstop bonden Antwerp en Eintracht Frankfurt de strijd aan op het veld en nu gebeurt dat nog eens naast het veld. Inzet is volgens De Gazet van Antwerpen Aurélio Buta. De 24-jarige rechtsachter mag dan pas net de groepstrainingen hervat hebben na een maandenlange blessure, hij is toch gegeerd.

Al heeft Antwerp eigenlijk niets meer in de pap te brokken. Net zoals in het (recente) verleden met andere spelers lieten ze na om zijn overeenkomst te verlengen, waardoor de Portugees in juni gratis de club kan verlaten. Want op dit moment is hij volgens de krant niet van plan bij te tekenen.

Omdat we op minder dan een halfjaar van het einde van zijn contract zitten heeft Buta ook het recht om met andere clubs te onderhandelen. Wat hij dus doet met Eintracht Frankfurt. De Bundesligaclub wil doorduwen om de rechtsback te overhalen. Antwerp anticipeerde wel al op een vertrek door Jelle Bataille te halen.

Vier miljoen euro

Desondanks is het toch een serieuze streep door de rekening voor de Antwerpenaars, want vorige zomer gingen ze ervan uit dat Buta hun recordtransfer zou worden. Er was immers sprake van een transfer waarbij de hoogste inkomende som ooit gevangen zou worden. 

Antwerp zou toen minstens vier miljoen euro gecasht heben voor het vertrek van Buta, waar het record tot op vandaag op naam van Karel D'Haene staat. De verdediger werd in 2003 voor 2,5 miljoen euro verkocht aan het Turkse Trabzonspor.

Poll: Vind je het vertrek van Buta een verlies?

TAGS  I  Antwerp  I  Eintracht Frankfurt  I  Trabzonspor

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024