RB Salzburg verrast iedereen met opvallend plan voor Ignace Van der Brempt

RB Salzburg verrast iedereen met opvallend plan voor Ignace Van der Brempt
Zaterdag 29 januari 2022 - 15:00   I   door Redactie

De overstap van Van der Brempt naar RB Salzburg is misschien wel de meest verrassende transfer van de wintermercato. Vijf miljoen euro tellen de Oostenrijkers neer voor de Club-speler.

En dat is toch wat vreemd, aangezien hij amper aan de bak kwam bij Club Brugge. Er werd afgelopen zomer zelfs gezocht naar een oplossing in 1A of 1B. Bij Club wrijven ze zich uiteraard in de handen. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op slechts 1,2 miljoen euro. Een gouden zaak dus voor blauw-zwart.

Bij RB Salzburg weten ze wel degelijk wat ze doen. Sportief directeur Christoph Freund gaf 100 miljoen euro uit aan inkomende transfers, maar haalde vier keer zoveel binnen met uitgaande transfers. Een mooie balans dus voor de leider uit Oostenrijk.

"Wij zoeken naar snelheid, intelligentie en een goeie mentaliteit", aldus Freund bij Het Laatste Nieuws. "Wij willen jongeren een kans geven om hen dan met winst door te verkopen." En dat heeft in het verleden duidelijk al gewerkt. Benieuwd of het plannetje ook werkt bij Van der Brempt.

Poll: Is de transfer van Van der Brempt de strafste uit onze competitie in de wintermercato?

TAGS  I  Club Brugge  I  RB Salzburg

vrijdag 2 december 2022

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022