Brugse supporters balen als een stekker: Derby valt in het water

Brugse supporters balen als een stekker: Derby valt in het water
Woensdag 22 december 2021 - 18:02   I   door Redactie

Voor de supporters van Cercle Brugge is de match tegen buur Club Brugge de match van het jaar. Zeker als er 'thuis' gespeeld wordt. Maar daar komt op tweede kerstdag niets van in huis.

Want het Overlegcomité heeft beslist dat door de stijgende coronacijfers alle binnen- én buitenwedstrijden vanaf nu zonder publiek moeten worden afgewerkt. Dat betekent dus dat ook bij voetbalmatchen geen toeschouwers meer zijn toegelaten.

Even was er nog hoop dat de maatregel pas vanaf maandag zou ingaan, waardoor de vijf competitiematchen op zondag, waaronder ook Cercle Brugge-Club Brugge nog voor een al dan niet vol huis zouden kunnen spelen, maar dat gaat niet door.

De maatregel wordt immers al toegepast vanaf zondag op tweede kerstdag. Pech dus voor de Brugse fans, maar ook voor die van Standard (tegen Zulte Waregem), KV Kortrijk (tegen) Antwerp, Union (tegen AA Gent) en KV Oostende (tegen KRC Genk).

Bekermatchen

De vier matchen op maandag werden sowieso al zonder publiek afgewerkt: KV Mechelen-Seraing, STVV-Eupen,Charleroi-OHL en Beerschot-Anderlecht. Waardoor op de bekermatchen van woensdag en donderdag na alles achter gesloten deuren plaatsvindt.

Poll: Vind je een derby zonder fans nog een derby?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  KV Kortrijk  I  Union  I  Seraing  I  STVV  I  Eupen  I  Zulte Waregem  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  OHL

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024