Club baalt, Union pakt uit met flinke remontada tegen Cercle Brugge

Zaterdag 18 december 2021 - 20:26   I   door Redactie

Union begon aan de wedstrijd als leider. Ze haalden 9 op 12 in de competitie. Cercle Brugge was bezig aan een mooie reeks. Ze startten aan de wedstrijd met 12 op 12.

Union-Cercle Brugge 3-2

Twee minuten na de aftrap ging Vanzeir meteen alleen op doel af, maar hij schoot recht op Didillon. Enkele minuten later kopte Utkus een hoekschop van Hotic tegen de netten: 0-1. Teuma haalde daarna uit met een puntertje, maar zijn bal ging net langs.

Didillon had heel wat werk voor de boeg. Deze keer tikte hij een schot van Undav tegen de lat. Na een scherpe counter zette Hotic voor. Teuma mispakte zich en Matondo werkte af. Cercle zowaar op 0-2.

Union had wel meer kansen, maar scoren was moeilijk. Vanzeir omzeilde Didillon nog, maar zijn trap ging rakelings naast.

Tweede helft

Moris werd meteen aan het werk gezet. Matondo bracht de bal goed voor tot bij Somers, maar Moris voorkwam de 1-2. Een paar minuten later trapte Teuma een hoekschop. De bal kwam tot bij Nieuwkoop, maar die kopte van dichtbij op de deklat.

De druk werd dan te groot voor Cercle. Lazare zette voor, maar werd slecht weggewerkt, waardoor Mitoma in de rebound deklat binnen trapte. In de 75ste minuut zette Mitoma goed door op de linkerflank. Na heel wat geharrewar in het strafschopgebied trapte Nieuwkoop de bal uiteindelijk binnen.

Lazare gaf in de 91ste minuut een diepe bal richting Vanzeir. Daland wou de bal tot bij Didillon tikken, maar die was al uit zijn doel gekomen. De bal hobbelde zo in het lege doel. De owngoal maakte de remontada van Union compleet.

Poll: Terechte overwinning voor Union?