Tessa Wullaert en Red Flames halen uit in WK-kwalificatiematch met 19 (!) goals

Tessa Wullaert en Red Flames halen uit in WK-kwalificatiematch met 19 (!) goals
Vrijdag 26 november 2021 - 07:00   I   door Redactie

Vergeet de mindere matchen van de Rode Duivels van dit jaar. Hun vrouwelijke tegenhangers hebben van zich laten spreken met een ongezien resultaat.

België-Armenië 19-0

Woensdagavond speelde de nationale vrouwenploeg een WK-kwalificatiematch tegen Armenië, op papier het allerzwakste land in de poule. En dat bleek dus ook op het veld. Want aan de rust stond het maar liefst 11-0.

En daar werden in de tweede helft nog eens 8 doelpunten aan toegevoegd. Alle namen opsommen van de Red Flames die scoorden zou ons te ver leiden, maar Tessa Wullaert scoorde 5 keer, Tine De Caigny en Amber Tysiak maakten beiden een hattrick.

Met deze fenomenale zege haalde België net niet het internationale record van 21-0, maar ze doen in het klassement wel een goede zaak en blijven op één punt van nummer twee Polen, dat volgende week op bezoek komt.

WK-ticket

Favoriet Noorwegen lijkt op weg naar groepswinst en het enige rechtstreekse WK-ticket. De nummers twee van elke groep strijden in play-offs tegen elkaar om nog twee rechtstreekse tickets. Wie derde wordt in die play-offs kan zich nog kwalificeren via een intercontinentale play-off.

TAGS  I  Red Flames  I  Noorwegen  I  Polen  I  Kosovo  I  Albanië  I  Armenië

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023