Lukaku ziet Chelsea tegen Villarreal meteen eerste prijs van het seizoen pakken

Woensdag 11 augustus 2021 - 23:47   I   door Redactie

Het nieuwe seizoen is voor Chelsea begonnen zoals het oude is geëindigd: met een prijs. Nog voor de transfer van Romelu Lukaku afgerond was pakten de Engelsen woensdagavond de Europese Supercup. Al waren er wel strafschoppen nodig.

Chelsea-Villarreal 1-1

Het is eens iets anders dan een zoveelste Engelse duel. In de Premier League of in de Champions League tegen Manchester City zoals in de finale vorig seizoen. Al bleek Europa League-winnaar Villarreal een even taaie tegenstander.

Chelsea ging wel rusten met een verdiende voorsprong. Ziyech scoorde op het halfuur na een knappe aanval van de CL-winnaar. De Engelsen kregen nog kansen, maar ontsnapten vlak voor rust aan de 1-1 toen een poging van Gerard Moreno op de deklat ging, maar niet over de lijn.

Derde keer, goede keer

Net als in het begin van de tweede helft toen de Spanjaarden opnieuw via Moreno op de paal trapten. Vanop de tribune zag Lukaku hoe zijn toekomstige ploeg het moeilijk kreeg. En derde keer was voor Gerard Moreno ook goede keer toen hij in minuut 73 prinsheerlijk in de hoek trapte.

Dik verdiend voor Villarreal. In de verlengingen veranderde er uiteindelijk niets meer, waardoor er strafschoppen werden getrapt. Daarin kon Villarreal - in tegenstelling tot de strafschoppenreeks tegen Manchester United in de EL-finale - niet opnieuw stunten.