Officieel: Anderlecht haalt Spaans jeugdinternational weg bij Dortmund

Officieel: Anderlecht haalt Spaans jeugdinternational weg bij Dortmund
Woensdag 30 juni 2021 - 11:11   I   door Redactie

Anderlecht heeft woensdag een akkoord bereikt met Borussia Dortmund over de definitieve transfer van Sergio Gómez. De 20-jarige polyvalente speler kreeg zijn opleiding op La Masia, de gerenommeerde jeugdacademie van Barcelona.

Tijdens zijn opleiding maakte hij ook vast deel uit van de Spaanse jeugdselecties. De Catalaan maakte in 2018 de overstap van Barça naar Dortmund, waar hij zijn professionele debuut maakte.

Na een uitleenbeurt bij Huesca, waar hij 68 wedstrijden speelde en als kampioen van La Liga 2 promoveerde naar de eerste klasse, maakt Gómez nu de definitieve overstap naar Anderlecht. Hij tekent een contract tot 2025 en sluit maandag aan bij de groep.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

"Sergio is een polyvalente speler die zowel op het middenveld, op de vleugel als op de linker wingbackpositie kan spelen", klinkt het bij monde van sportief directeur Peter Verbeke op de website van Anderlecht.

Groot potentieel

"Door zijn opleiding is hij technisch zeer goed, maar hij speelt ook met de nodige agressiviteit", vervolgde Verbeke. "Dat koppelt hij aan explosiviteit en snelheid. Een speler met een groot potentieel dus."

Ook Gómez zelf werd aan het woord gelaten: "Bij Anderlecht hoop ik te kunnen bijdragen aan mooi en aanvallend voetbal. Ik kan op verschillende posities uit de voeten, dus ik hoop het team te kunnen helpen op de positie waar de coach me het meest nodig heeft."

TAGS  I  Anderlecht  I  Barcelona  I  Borussia Dortmund

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024