Filip Joos is er kapot van: "Ik durf dat gerust te zeggen"

Filip Joos is er kapot van:
Donderdag 10 juni 2021 - 19:00   I   door Redactie

Vrijdagavond gaat EURO 2020 van start. En dat betekent ook het begin van een avontuur voor Filip Joos. Hij zal bij Sporza een groot deel van de EK-wedstrijden van commentaar voorzien.

Wie denkt dat een commentator (altijd) een luilekkerleven leidt, komt echter bedrogen uit. In een gesprek met Het Nieuwsblad vertelt Joos over zijn drukke voorbereiding in aanloop naar een groot toernooi.

Een commentator is niets zonder een goede voorbereiding. En dus moest ook Joos de voorbije weken vol aan de bak om alle EK-deelnemers te bestuderen. Zeker toen bleek dat de bondscoaches 26 in plaats van 23 spelers mochten selecteren.

Niet gelukkig

"Ik was inderdaad niet zo gelukkig met die beslissing van de UEFA", steekt Joos van wal in Het Nieuwsblad. "Gelukkig heeft Luis Enrique besloten uiteindelijk toch maar 24 spelers mee te nemen. Dat is voor mij nu al de bondscoach van het EK."

Voor Joos is de voorbereiding op een groot toernooi het minst leuke aspect aan zijn job. Aan het eind van zijn werkdag is hij zelfs kapot, zo bekent hij. "Zo'n voorbereiding is vooral keihard werken", zegt het Extra Time-gezicht.

(Lees verder onder de afbeelding)

's Avonds kapot

"Ik durf het gerust zeggen: dit zijn de weken waarin ik het hardst werk in heel het jaar. 's Morgens de kinderen naar school doen, je aan je bureautje zetten en schrijven maar. Het is niet hetzelfde als straten opbreken met een drilboor, maar ik ben 's avonds wel kapot."

Joos mag er ook niet aan denken dat hij zijn voorbereiding zou verliezen tijdens het EK. Hij neemt dan ook zijn voorzorgen: "Ik steek mijn voor­bereiding voor de veiligheid altijd in de handbagage bij het reizen. En ik schrijf ook altijd mijn telefoonnummer op mijn Atoma-schriften. Als ik ze dan toch zou kwijtspelen, kunnen de mensen mij een berichtje sturen."

Poll: Vind jij Filip Joos een goede commentator?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024