José Mourinho zwaar onder de indruk van 3 Rode Duivels: "Híj is fantastisch"

José Mourinho zwaar onder de indruk van 3 Rode Duivels:
Zaterdag 05 juni 2021 - 10:00   I   door Redactie

José Mourinho is vanaf komend seizoen trainer van AS Roma, maar deze zomer klust de Portugese trainer ook nog wat bij als analist. In aanloop naar het EK fileert Mourinho nu ook de Rode Duivels.

Bij The Sun toont Mourinho zich érg lovend voor onze nationale ploeg. “België heeft een zeer sterke ploeg”, tekende Het Nieuwsblad op uit de analyse van The Special One. “Het is een team gevuld met goeie voetballers."

De Bruyne, Tielemans en Lukaku

Mourinho is duidelijk onder de indruk van drie spelers: Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Youri Tielemans. "De Bruyne heeft zich opgeworpen als een fantastische speler en de evolutie van Youri Tielemans is heel, héél goed geweest sinds hij naar de Premier League is gekomen", aldus Mourinho.

(Lees verder onder de afbeelding)

"De Rode Duivels hebben heel wat creativiteit en Romelu Lukaku heeft zich de voorbije twee seizoenen enorm geëvolueerd als doelpuntenmaker bij Inter", voegt Mourinho er nog aan toe. "De spelers van België zijn al lang samen als team en hebben dus veel ervaring", merkt hij ook op.

Mourinho was duidelijk in een goede bui, want ook voor bondscoach Roberto Martínez haalt hij de loftrompet boven. "Martínez is een goeie trainer. Hij werkt nu al enkele jaren met het team en heeft een bepaalde stijl gecreëerd. Een manier van spelen en daarbij past hij zich aan aan de kwaliteiten van zijn spelers."

"Het is nu of nooit voor de Belgen"

"Ik denk dat Martínez er iets speciaals van kan maken. En met speciaal bedoel ik: beter dan de halve finales van het WK. Het is nu of nooit voor de Belgen omdat veel spelers de perfecte leeftijd bereikt hebben om er iets van te maken. Ze zijn er alvast toe in staat", besluit Mourinho.

Poll: Denk jij dat de Rode Duivels de finale van het EK gaan halen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Manchester City  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Inter  I  Leicester City

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024