Genk-supporters grijpen zich naar het haar na nieuws over Man United

Woensdag 26 mei 2021 - 23:00   I   door Redactie

De Europa League-finale woensdagavond werd door zowat iedereen gevolgd, maar toch nog met iets grotere aandacht in Monaco en Genk. Want van het resultaat hingen hun Europese kansen af.

Als Manchester United won, schoof AS Monaco immers door naar de Champions League-groepsfase en kreeg KRC Genk het statuut van reekshoofd in de derde CL-voorronde. De mogelijke tegenstanders waren dan PSV, Spartak Moskou, Galatasaray en Rapid Wenen, Sparta Praag of Midtjylland.

Won Villarreal, dan waren de mogelijke tegenstanders een stuk zwaarder: Shakhtar Donetsk, Benfica of AS Monaco. De winnaar in de tweede voorronde tussen Celtic Glasgow en Rapid Wenen, Galatasaray of Midtjylland kwam daar dan nog bij.

Toen Villarreal op voorsprong kwam zakte de moed de Limburgers in de schoenen. Pas toen Manchester United na de rust gelijkmaakte werden ze iets rustiger. Maar toen het na 90 minuten nog steeds 1-1 stond en er verlengingen kwamen, grepen ze zich naar het haar.

Strafschoppendrama

En nog meer toen de Engelse topclub na de verlengingen te onder ging in een geweldig spannende strafschoppenreeks. Brute pech dus. Op 19 juli kent KRC Genk z’n tegenstander voor de heenmatch in de CL-voorronde op 3 of 4 augustus, de return volgt op 10 augustus.