Club Brugge wordt volledig leeggeroofd: ‘Ook Clinton Mata staat op vertrekken’

Club Brugge wordt volledig leeggeroofd: ‘Ook Clinton Mata staat op vertrekken’
Zaterdag 01 mei 2021 - 13:00   I   door Redactie

Het heeft er veel van weg dat Club Brugge in de zomer aan een nieuw elftal zal moeten bouwen. Tal van bepalende spelers dreigen blauw-zwart immers de rug toe te keren tijdens de volgende transferperiode.

De jongste jaren vonden buitenlandse (top)teams steeds makkelijker de weg naar de Belgische voetbalvelden. Club Brugge maakte indruk in de Jupiler Pro League en ver daarbuiten en dreigt nu de dupe te worden van zijn eigen succes.

De jongste weken namen de geruchten omtrent spelers als Noa Lang, Charles De Ketelaere en Odilon Kossounou zienderogen toe. Allen dreigen ze Club Brugge straks te verlaten. En alsof dat nog niet erg genoeg is, moet blauw-zwart nu ook rekening houden met een vertrek van Clinton Mata.

Op zijn 28ste is het nu of nooit voor Mata als hij naar een grotere competitie wil. De Angolees is ambitieus en heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij van een mooie club in een topcompetitie droomt. Als er een straks een ploeg uit de top 6 van een grote competitie aanklopt, is Mata weg. Ribbedebie.

15 miljoen?

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans reëel dat Mata aan zijn laatste wedstrijden bij Club Brugge bezig is. Blauw-zwart ziet Mata liever niet vertrekken, maar heeft ook begrip voor de ambities van Mata. Voor een transfersom in de buurt van 15 miljoen euro zou de verdediger mogen vertrekken.

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024