Manchester United zorgt voor doelpuntenfestival, Arsenal grijpt levenslijn

Manchester United zorgt voor doelpuntenfestival, Arsenal grijpt levenslijn
Donderdag 29 april 2021 - 22:56   I   door Redactie

De Europa League nadert zijn apotheose. Donderdag vonden de heenmatchen in de halve finales plaats. Manchester United zette een gigantische stap richting finale, terwijl Arsenal onderuit ging op het veld van Villarreal en volgende week nog vol aan de bak moet.

Manchester United-AS Roma 6-2

Halverwege zag het er benard uit voor Manchester United. Pellegrini en Dzeko hadden het openingsdoelpunt van Bruno Fernandes uitgewist en zo stond het 1-2. Van een verrassing gesproken.

Na rust zette een sterk Manchester United echter orde op zaken. Cavani zorgde in zijn eentje voor de ommekeer en dan ging het plots snel. Via Fernandes, Pogba en Greenwood werd het zelfs nog 6-2. Enkel een wonder kan AS Roma nog in de finale brengen.

Villarreal-Arsenal 2-1

Arsenal heeft dan weer nog flink wat werk voor de boeg. Op het veld van Villarreal keken The Gunners na een halfuur spelen tegen een 2-0-achterstand aan. Trigueros en Albiol tekenden voor de doelpunten.

Het dreigde nog een lange avond te gaan worden voor Arsenal, zeker toen Ceballos nog voor het uur zijn tweede gele kaart slikte. Via Pepe lukten de Engelsen wel nog die belangrijke uitgoal. Na rood voor Capoue mocht Arsenal dromen van meer, maar het bleef bij 2-1.

TAGS  I  Manchester United  I  AS Roma  I  Villarreal  I  Arsenal  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024