Déze man heeft de Super League volledig doen mislukken: "Hij dreigde"

Déze man heeft de Super League volledig doen mislukken:
Woensdag 21 april 2021 - 18:00   I   door Redactie

No more Super League. Twee dagen na het nieuws over de oprichting van de gesloten competitie voor de Europese elite is het project alweer dood en begraven. Door toedoen van één man.

Althans dat is toch wat Andrea Agnelli, de voorzitter van Juventus en voortrekker van de Super League, stellig beweert. Met de Britse premier Boris Johnson die naar verluidt furieus reageerde op de plannen.

"Zijn inmenging heeft ertoe geleid dat de zes Engelse club zich hebben teruggetrokken uit het project", aldus de voorzitter van Juventus. Waardoor opeens nog maar zes van de oorspronkelijke twaalf clubs overbleven en ook de rest zich één voor één terugtrok.

Johnson reageerde omdat hij bang was dat Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal zich ook zouden afkeren van de Premier League. "Hij dreigde met wetgeving om dat te voorkomen", verklaarde Agnelli.

Aanval op de Brexit

“Als zes clubs zouden breken met de Premier League, dan zou de politiek dat hebben gezien als een aanval op de brexit en haar politieke plannen. De Juventus-preses heeft zich ondertussen wel neergelegd bij de feiten.

"Ik blijf overtuigd van de schoonheid van dit project. We zouden er de allerbeste competitie van hebben kunnen maken. Maar eerlijk toegegeven, ik denk niet dat het project nu nog doorgaat."

TAGS  I  Juventus  I  Barcelona  I  Atlético  I  Real Madrid  I  Inter  I  Milan  I  Liverpool  I   Manchester City  I   Manchester United  I   Chelsea  I   Tottenham  I  Arsenal

donderdag 9 februari 2023

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023