Ophef in Engeland, De Bruyne wordt uitgespuwd: "Wat een bedrieger" (VIDEO)

Ophef in Engeland, De Bruyne wordt uitgespuwd:
Maandag 05 april 2021 - 08:30   I   door Redactie

Kevin De Bruyne was afgelopen zaterdag 'talk of the town' na zijn schitterende prestatie in Leicester City-Manchester City. Maar helaas voor hem ook niet enkel daarom.

Na de 0-2-zege bij het Leicester City van Youri Tielemans en Timothy Castagne had iedereen het over de genialiteit van De Bruyne. De manier waarop hij Gabriel Jesus diep stuurde op weg naar de 0-2 was van ongekende schoonheid.

Op sociale media werd de Rode Duivel dan ook onder lof bedolven. Maar er kwam ook heel veel kritiek los. En dat had alles te maken met een fase enkele minuten voor tijd. Daarbij werd De Bruyne (licht) aan het hoofd geraakt door Amartey.

En de middenvelder vond het blijkbaar nodig om daar een stevig stukje theater aan toe te voegen. Met veel gevoel voor drama ging hij neer alsof hij ernstig geraakt was. En dat konden de kijkers maar matig appreciëren.

Afbreuk aan zijn prestatie

Onder meer op Twitter werd De Bruyne dan ook zwaar afgemaakt. "Wat een bedrieger", "Zielig", "Beschamend" of "Hij verdient een Oscar", waren nog maar enkele van de zachte verwijten.

Over de bewoordingen kan gediscussieerd worden, maar de kritiek was niet onterecht. Het punt is vooral dat De Bruyne dat helemaal niet nodig had en het afbreuk doet aan zijn prestatie. Oordeel vooral zelf.

Poll: Moet dit soort gedrag bestraft worden?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Leicester City

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024