'Gefrustreerde De Bruyne gaat na Tsjechië-België dwars in tegen Martinez'

'Gefrustreerde De Bruyne gaat na Tsjechië-België dwars in tegen Martinez'
Zondag 28 maart 2021 - 15:00   I   door Redactie

Het werd geen plezierreisje naar Tsjechië voor de Rode Duivels. In Praag kwam onze nationale ploeg niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Het resultaat én de beslissingen van Roberto Martinez zorgden voor ergernis bij sterspeler Kevin De Bruyne.

Bij afwezigheid van Eden Hazard is De Bruyne meer dan ooit de grote man bij de Rode Duivels. Een speler van het kaliber De Bruyne hou je als bondscoach zijnde dan ook best tevreden. Iets waar Martinez in en tegen Tsjechië niet bepaald in slaagde. Integendeel.

De Bruyne vond het maar niets

De Franstalige krant La Dernière Heure weet dat De Bruyne absoluut niet te spreken is over de tactische keuzes van Martinez. Volgens KDB werd er - zeker na de 1-0-achterstand - te vaak voor de lange bal op Romelu Lukaku gekozen. Die aanpak werkte af en toe, maar de Belgen voetbalden simpelweg te weinig, zo oordeelde De Bruyne.

De Bruyne raakte te weinig ballen naar zijn zin en raakte gefrustreerd. Hij maakte zijn onvrede binnenskamers ook duidelijk. De Bruyne liet aan Martinez weten dat het anders en beter had gemoeten tegen Tsjechië. Hetzelfde geldt overigens voor Youri Tielemans. Ook de speler van Leicester City vond dat er te snel en te vaak voor de lange bal werd gekozen. Aan Martinez om de twee te sussen.

Poll: Vind jij Martinez een goede bondscoach?

TAGS  I  Tsjechië  I  Rode Duivels  I  Manchester City  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  Leicester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024