Nigeria raakt niet uitgepraat over Paul Onuachu na déze actie (VIDEO)

Nigeria raakt niet uitgepraat over Paul Onuachu na déze actie (VIDEO)
Zaterdag 27 maart 2021 - 20:30   I   door Redactie

Bij Genk kennen ze hem natuurlijk al veel langer als onmisbare topschutter, maar nu hebben ze ook in Nigeria ontdekt dat Paul Onuachu van goudwaarde kan zijn als goalgetter.

In Europa zijn we momenteel in de ban van de voorronde matchen voor het WK 2022, in Afrika gaat alle aandacht naar de kwalificatiematchen voor de Africa Cup. En in één daarvan moest Nigeria op bezoek bij Benin, dat in zeven jaar geen thuisnederlaag meer geleden had.

Maar dat was duidelijk voordat Paul Onuachu zijn opwachting maakte. Want de boomlange aanvaller van KRC Genk bracht heel Nigeria in vervoering toen hij in de toegevoegde tijd alsnog de winninggoal binnenkopte. 

Wellicht dat dat de bondscoach aan het denken zal zetten om de spits volgende keer meteen aan de aftrap te brengen. Want in Benin mocht Onuachu pas in de 71ste minuut invallen voor  Leicester-spits Iheanacho.

Ndidi en Onyekuru

Door de nipte en late zege heeft Nigeria de kwalificatie voor de Africa Cup al binnen. Geen wonder dat Onuachu zowat door iedereen aanbeden werd. Bij The Super Eagles stonden overigens Wilfred Ndidi (ex-KRC Genk) en Henry Onyekuru (ex-Anderlecht en Eupen) in de basis.

Poll: Moet Onuachu basisspeler zijn bij Nigeria?

TAGS  I  Nigeria  I  Benin  I  Africa Cup

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024