Nederlanders fluiten Club Brugge direct terug: "Ze begrijpen het niet"

Nederlanders fluiten Club Brugge direct terug:
Donderdag 18 maart 2021 - 10:30   I   door Redactie

Club Brugge is de grote voortrekker, maar ook andere topclubs als Anderlecht, KRC Genk en AA Gent dromen van een BeNeLiga. De Pro League besliste eerder deze week unaniem voor zo'n competitie met Belgische en Nederlandse clubs te gaan. Bij onze noorderburen is het enthousiasme echter niet zo groot.

De Nederlanders vallen zelfs uit de lucht. "We hebben met verbazing geluisterd naar het nieuws uit België", zegt Sjoerd Mossou, columnist en voetbalverslaggever van Algemeen Dagblad in Het Laatste Nieuws. "Ik heb een aantal clubleiders gesproken en zij begrijpen niet hoe je nu al 'ja' of 'neen' kunt zeggen tegen de BeNeLiga terwijl er nog zoveel onduidelijkheden zijn."

Ook Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, stelt zich vragen bij de beslissing van de Pro League. "Heel leuk dat ze er in België vol voor willen gaan, maar je hebt nog altijd twee landen nodig", vertelt Driessen aan HLN. "En hier is de overgrote meerderheid van de clubs lang nog niet overtuigd van de meerwaarde."

Macht bij kleine clubs

Mossou ziet nog enkele serieuze obstakels voor een BeNeLiga. "Hoe zit het met de verdeling van de Europese tickets? UEFA heeft daar nog geen sluitend antwoord op gegeven. Gaan zij überhaupt akkoord met een BeNeLiga? Voor je het weet kloppen er nog een pak andere landen aan die graag samen een competitie zouden vormen. Als het voor de één mag, mag het dan ook voor de ander?"

"En de grootste hobbel: in Nederland ligt de macht bij de kleine clubs. Om een wijziging van het competitieformat door te drukken is er een 5/6de meerderheid nodig. 15 van de 18 clubs uit de Eredivisie moeten instemmen met een BeNeLiga, anders komt die er niet", besluit Mossou.

Poll: Hoop jij dat er een BeNeLiga komt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Ajax  I  PSV  I  Feyenoord

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024