Andreas Pereira verhuist mogelijk naar Belgische topclub

Andreas Pereira verhuist mogelijk naar Belgische topclub
Donderdag 04 maart 2021 - 12:00   I   door Redactie

Er werd Andreas Pereira een grote toekomst voorspeld, maar op dit moment zit de carrière van de middenvelder enorm in het slop. Op zijn 25ste moet de Belgische Braziliaan nog steeds écht doorbreken en dat is een probleem.

Op een goed seizoen bij Granada en een degelijk half jaar bij Valencia na, heeft Pereira zich nog niet echt weten te tonen op het hoogste niveau. Vorig seizoen kreeg Pereira veel kansen bij Manchester United, maar overtuigen deed hij niet. Dit seizoen volgde daarom een uitleenbeurt aan Lazio.

(Lees verder onder de afbeelding)

24 miljoen

Pereira voelde zich meteen goed tijdens de gesprekken met Lazio. De in Duffel geboren middenvelder geloofde dat hij zich bij Lazio eindelijk écht zou doorzetten en de twijfels van zich af zou spelen. Dat de Italianen een aankoopoptie van 24 miljoen euro lieten opnemen in de deal, sprak ook flink wat vertrouwen uit.

Toch ging het opnieuw mis voor Pereira. De Belgische Braziliaan slaagde er in de voorbije maanden niet in om een vaste waarde te worden op het Romeinse middenveld. In de Serie A mocht Pereira amper twee keer starten, dertien keer was hij invaller. In totaal speelde hij zo'n 300 minuten in de competitie.

Club Brugge?

Bij Lazio is men niet van plan om Pereira definitief over te nemen. Komende zomer moet de 25-jarige Pereira voor de zoveelste keer in zijn carrière op zoek naar een nieuwe ploeg, want ook op Old Trafford heeft hij geen toekomst meer. Misschien kan een Belgische topclub hem een reddingsboei toewerpen?

Pereira staat op een belangrijk kruispunt in zijn carrière en kan niet al te kieskeurig meer zijn. In België zou Pereira belangrijk kunnen zijn en zichzelf in de kijker kunnen spelen. Onder het motto: een stap terugzetten, om er daarna twee vooruit te zetten.

Club Brugge onderhoudt door de huur van Tahith Chong alleszins goede contacten met Manchester United, dus wie weet... Al zullen er natuurlijk ook andere Belgische topclubs op het toneel verschijnen als Pereira straks beschikbaar is. Manchester United wil Pereira, wiens contract doorloopt tot medio 2023, liefst verkopen. Al is ook een nieuwe uitleenbeurt een optie.

Poll: Bij welke Belgische topclub zou jij Pereira graag zien tekenen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Antwerp  I  Standard  I  Rode Duivels  I  Lazio  I  Manchester United

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024