Duchâtelet noemt opmerkelijke reden waarom hij STVV kocht

Duchâtelet noemt opmerkelijke reden waarom hij STVV kocht
Dinsdag 01 november 2016 - 17:07   I  

Roland Duchâtelet is tegenwoordig eigenaar van tal van clubs. STVV is daar eentje van. Marc Coucke vroeg zich ooit af wat hij allemaal met die ploegen van plan is, maar Duchâtelet heeft er zo zijn redenen voor.

 

Duchâtelet wou immers meer naamsbekendheid als politicus. "Ik heb STVV gesponsord om Vivant bekend te maken. Dat was zinvol, maar een club overnemen, nee, dat zou ik niet opnieuw doen. Hoewel, ik heb het enkele maanden geleden wel opnieuw gedaan (Duchâtelet heeft STVV overgenomen, waar hij sportief directeur is en zijn vrouw voorzitter, red.) (lacht)", vertelt hij in Humo.

"Het werd wat moeilijk voor de vorige eigenaar om dit mooie stadioncomplex te bestieren, dat kon ik niet laten gebeuren. Maar het neemt niet weg dat ik wel inzie dat je maatschappelijk relevantere dingen hebt dan voetbal. Pas op, voetbal is ook relevant: je treft op dezelfde plek de grootste diversiteit van mensen aan. En die lopen allemaal achter dezelfde vlag. Bij Standard was dat: `Duchâtelet buiten' (lacht)."

Duchâtelet heeft momenteel vijf clubs: Sint Truiden, Charlton Athletic, Carl Zeiss Jena, Alcorcón en Ujpest Dozsa. "Met verschillende clubs creëer je synergieen: je kan spelers van de ene club naar de andere brengen, trainers ook. Wat scouting betreft, sta je ook sterker: wij hebben mensen in Engeland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, België, Hongarije en Ierland."

Een tijdje had hij ook Standard onder zijn hoede, maar dat liep met een sisser af, al vindt Duchâtelet het Luikse avontuur geen mislukking. "Met Standard is het vrij goed gegaan: de club had nog nooit zoveel wedstrijden zonder nederlaag gespeeld als onder coach Guy Luzon. Wij hadden ook kampioen moeten spelen, als de scheidsrechters een beetje behoorlijk hadden geloten. Dat mag ik niet zeggen, maar in vier van de tien matchen in de play-ofs hebben ze kritische vergissingen begaan. En twee keer was dat in het voordeel van Anderlecht. Zonder die menselijke fouten waren wij kampioen, so be it. Met STVV zijn we wel één keer kampioen in tweede klasse geweest."

TAGS  I  Roland Duchâtelet  I   Standard  I   STVV

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024