Stijn Vreven over Waasland-Beveren: "Dat is toch raar, hoe verklaar je dat?"

Stijn Vreven over Waasland-Beveren:
Woensdag 15 februari 2017 - 10:20   I   door Redactie

Stijn Vreven is nu aan de slag als coach van de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda. Eerder dit seizoen werd hij ontslagen bij Waasland-Beveren. Dat ontslag begrijpt hij nog steeds niet.

"Hoe kan je verklaren dat ik na de twaalfde plaats – het beste seizoen ooit van Waasland-Beveren – op handen werd gedragen en het seizoen erna nog voor de helft van de competitie werd ontslagen, terwijl we 13e stonden? Ik jank niet of vraag geen medelijden, maar dat is toch raar? Spelers, supporters en media stonden achter mij, waarom word je dan ontslagen?", aldus Vreven in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb nog geen enkele keer uitgehaald naar Waasland-Beveren en ga dat ook nu niet doen, maar het was op z’n minst een bizar ontslag", vervolgt Vreven. "Het werd ook niet echt benoemd. Op vrijdagmorgen moest ik bij het bestuur komen. ‘Een gebrek aan resultaten…’ Achteraf gezien had ik na het eerste jaar moeten opstappen, dat besef ik nu wel."

"De gesprekken die toen lang aansleepten, kan ik nu beter inschatten. Tijdens het evaluatiegesprek na dat eerste seizoen was de openingsvraag: ‘Hadden we niet hoger kunnen eindigen?’ Een goede en realistische vraag, maar ik had mij toen al moeten afvragen waarom ze als eerste vraag werd gesteld. Er was totaal geen euforie na onze 12e plaats, alsof het normaal was."

TAGS  I  Waasland-Beveren  I   Stijn Vreven

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024