KV Mechelen roept Kortrijk een halt toe, Westerlo geeft voorsprong nog uit handen

Zaterdag 11 februari 2017 - 21:50   I

KV Mechelen heeft vanavond een uitstekende zaak gedaan met het oog op play-off I. Na twee opeenvolgende zeges ging Kortrijk nog eens de boot in: 0-2 werd het. Charleroi haalde het dan weer nipt van Westerlo door in het slotkwartier een achterstand nog om te buigen in een overwinning.

KV Kortrijk - KV Mechelen 0-2

8' Vitas 0-1, 59' Vitas 0-2

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen of Vitas maakte er al 0-1 van met een heerlijke vrije trap. Daarna had de uitploeg de touwtjes stevig in handen. Kortrijk probeerde af en toe uit te breken, maar KV Mechelen had de betere kansen.

Na rust deed Vitas zijn kunstje nog eens over. Alweer trapte hij een vrije trap knap binnen. Boeken toe voor Kortrijk, leek het. Kortrijk kon geen vuist meer maken, voor Mechelen moest het niet meer.

Charleroi - Westerlo 2-1

40' Acolatse 0-1, 74' Marcq 1-1, 87' Benavente 1-2

Westerlo kwam op voorsprong na pech voor Charleroi. Marinos leek zich geblesseerd te hebben, maar speelde nog even voort. Daarna moest hij echter meteen Acolatse laten lopen, die scoorde. Marinos werd meteen daarna gewisseld, maar het kwaad was al geschied.

In de tweede helft stelde Charleroi orde op zaken. Marcq kon de 1-1 binnen tikken en niet veel later scoorde Benavente de belangrijke winning goal. Door een misser van Westerlo-doelman Van Langendonck kon hij rustig binnentrappen. Dankzij de zege houdt Charleroi zijn kansen op play-off I gaaf.