Vanhaezebrouck komt met keiharde boodschap voor Genk

Vanhaezebrouck komt met keiharde boodschap voor Genk
Woensdag 04 november 2020 - 15:00   I   door Redactie

Er was heel veel verontwaardiging bij Genk over het plotse vertrek van Jess Thorup. Hein Vanhaezebrouck vindt dat hoegenaamd niet terecht. Hij komt scherp uit de hoek in Het Nieuwsblad.

"Ik snap wel dat het voor Genk vervelend is, maar uiteindelijk heeft het zelf ook al een trainer tijdens het seizoen weggehaald, bij Waasland-Beveren. Dit zijn gewoon zaken die bij het voetbal horen", klinkt het bij HVH.

Vanhaezebrouck begrijpt de keuze van Thorup ook. "Kopenhagen is echt een supermacht, een instituut in Denemarken, dé statusclub bij uitstek in Scandinavië. Het speelt geregeld Champions League, stond vorig seizoen in de kwartfinales van de Europa League en wil de komende twintig jaar opnieuw tien titels winnen", zegt hij.

Geen stap terug

"Ik zou dus zeker niet van een stap terug spreken voor Thorup. Neen, Kopenhagen is een stap voorwaarts tegenover Genk, dat qua palmares zowat het Midtjylland van België is. Tot slot is er natuurlijk nog het financiële aspect. Ook op dat vlak heeft Kopenhagen meer te bieden dan Genk. Alleen dat al bewijst dat men niet langer laatdunkend over die club mag doen."

Poll: Heeft Hein gelijk?

TAGS  I  KRC Genk  I  FC Kopenhagen

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024