Anderlecht wint duel met 6 doelpunten, Vranjes gaat pijnlijk in de fout

Zaterdag 19 september 2020 - 22:35   I   door Redactie

RSC Anderlecht heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op het veld van Waasland-Beveren. De Brusselaars wonnen met 2-4 na goals van Adrien Trebel, Jérémy Doku, Yari Verschaeren en Lukas Nmecha.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Anderlecht. Na twee minuten spelen kreeg Trebel zeeën van ruimte en tijd om aan te leggen en zorgde hij meteen voor het openingsdoelpunt.

Nmecha mist én scoort penalty

Waasland-Beveren was werkelijk nergens en na een goed kwartier spelen maakte Doku er met een knap afstanddschot 0-2 van. Nmecha kon er op slag van rust via een strafschop 0-3 van maken, maar de spits trapte naast.

In de tweede helft toonde Waasland-Beveren aanvankelijk een ander gelaat. Het duwde Anderlecht achteruit, maar kreeg al snel het deksel op de neus. In de omschakeling maakten Doku en Verschaeren het verschil. Die laatste zorgde voor de 0-3.

Vranjes in de fout

Luttele minuten later kreeg RSCA een nieuwe strafschop. Nmecha zette zich opnieuw achter de bal en deze keer trapte hij wél raak. Sula - na pijnlijk mistasten van Vranjes - en Heymans scoorden nog, maar verder dan 2-4 kwam de thuisploeg niet meer. Dankzij deze zege springt Anderlecht in het klassement voorlopig naar plaats drie. Waasland-Beveren blijft voorlaatste.

Poll: Denk jij dat Anderlecht dit seizoen play-off 1 haalt?