Zwak AA Gent gaat onderuit tegen KV Kortrijk, Charleroi springt naar de leiding

Zaterdag 15 augustus 2020 - 20:55   I   door Redactie

Neen, het draait momenteel voor geen meter bij AA Gent. Net zoals vorig weekend tegen STVV gingen de Buffalo's ook nu weer onderuit. Charleroi won wel van KV Oostende en staat aan de leiding.

AA Gent speelde een bijzonder flauwe en inspiratieloze eerste helft tegen KV Kortrijk. Slecht verdedigen van Igor Plastun werd ook meteen afgestraft door de bezoekers. Terem Moffi trapte de 0-1 voorbij debutant Davy Roef. Gent was nadien slechts een keer gevaarlijk. Jakubech had een goede redding in huis op een stevige knal van Yaremchuk.

De tweede helft begon met weinig beterschap. Gent tikte rond zonder een oplossing te vinden tot Plastun zijn foutje uit de eerste helft goedmaakte. De Oekraïener kopte na een hoekschop binnen. KV Kortrijk groeide nadien weer in de partij en ging enkele minuten voor tijd zelfs met de volle buit lopen. Mboyo gaf de bal mee met Van der Bruggen en die bezorgde zijn ex-club een koude douche. Een nieuwe nederlaag dus voor AA Gent dat ondanks alle ambitie helemaal onderaan staat in de Jupiler Pro League.

Charleroi op kop

Als we de tabel omgekeerd houden, zien we Sporting+Charleroi'>Sporting Charleroi staan. De Carolo’s namen het op tegen KV Oostende en hadden het helemaal niet makkelijk. Het waren zelfs de bezoekers die beter speelden, maar ook niet echt tot kansen kwamen.

Na de rust trok uiteindelijk Charleroi het laken naar zich toe. Gholizadeh hield de bal goed bij en invaller Rezaei trapte de bal voorbij Hubert. KVO probeerde nog wel, maar het mocht niet baten. Charleroi staat ook na dit weekend zeker aan kop van het klassement. KV Oostende staat samen met AA Gent onderin.

Poll: Een terechte nederlaag voor AA Gent?

TAGS  I  AA Gent  I  KV Kortrijk  I  Sporting Charleroi  I  KV Oostende  I  sport  I  voetbal