Deadline Day: 3 nieuwkomers bij Anderlecht, verrassend nieuws rond Benteke

Deadline Day: 3 nieuwkomers bij Anderlecht, verrassend nieuws rond Benteke
Zaterdag 01 februari 2020 - 00:01   I   door Redactie

De laatste dag van de transfermarkt is ingegaan. Gisteravond waren er al enkele transfers, maar ook op de laatste dag voor het sluiten van de wintermercato mag er nog wel wat verwacht worden. Wij houden je op de hoogte.

00.00 Over en uit. De wintermercato sluit zijn deuren!

23.46 Anderlecht heeft in extremis ook nog linksachter Kemar Lawrence vastgelegd. Hij is na Joveljic en Pjaca de derde aanwinst op Transfer Deadline Day.

23.26 Victor Wanyama trekt uiteindelijk toch niet naar Amiens. Tottenham eiste meer geld, waarop Amiens de stekker uit de onderhandelingen trok.

23.08 Wat met Christian Benteke? Hij zit voorlopig vast bij Crystal Palace en daar lijkt geen verandering meer in te komen.

23.05 Kan Adnan Januzaj nog een nieuwe club vinden? Het ziet er naar uit van niet. De Rode Duivel blijft wellicht tot de zomer bij Real Sociedad.

23.00 Het laatste uur van deze transferperiode is aangebroken. Wie pakt nog uit met een last minute koopje?

22.40 Ook Alberth Elis (23, Houston Dynamo) zou nog in beeld zijn bij Anderlecht. Het is echter niet duidelijk of paars-wit de aanvaller uit Honduras nog voor het verstrijken van de transferdeadline zal kunnen strikken.

22.29 Anderlecht hoopt ook Kemar Lawrence nog aan te trekken. Er is een akkoord met New York Red Bulls en de speler zelf, maar alles moet vanop afstand geregeld worden. Lawrence zelf zit nog in de Verenigde Staten.

22.11 Kevin-Prince Boateng is een vaste klant tijdens transferperiodes. Hij is reeds aan zijn twaalfde club uit zijn carrière toe. Deze keer vond Boateng onderdak bij Besiktas. Fiorentina leent de Ghanees een half seizoen uit.

21.47 Odion Ighalo (30) zou de nieuwe spits van Manchester United worden. The Red Devils zou de Nigeriaan een half seizoen huren van Shanghai Shenhua.

21.22 Wout Faes trekt na het seizoen naar Stade Reims. Dat legde de verdediger vast. Faes doet wel het seizoen uit bij KV Oostende.

21.15 Jean-Thierry Lazare ruilt KAS Eupen in voor Charleroi. Hij tekent voor drie jaar.

21.05 Victor Wanyama verhuist niet naar België. De Keniaan ruilt Tottenham in voor Amiens.

20.55 Zulte Waregem heeft op de valreep ook nog Gabriel Canela (20) aangetrokken. De jonge Braziliaan komt over van Nova Iguacu Futebol.

20.52 Bubacarr Sanneh verhuist naar KV Oostende. De Anderlecht-speler maakt er het seizoen vol op uitleenbasis.

20.35 Eric Smith wil AA Gent verlaten en terugkeren naar Zweden.

20.14 Charleroi laat de jonge Belg Maxime Busi niet naar Torino vertrekken. Daardoor vertrekt Sandy Walsh ook niet van Zulte Waregem naar Charleroi.

20.07 Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel: Alexis Saelemaekers ruilt Anderlecht in voor AC Milan.

20.00 Radja Nainggolan vertrekt na dit seizoen mogelijk alweer bij Cagliari. De club zou niet in staat zijn om onze landgenoot definitief aan te trekken. Moederclub Inter overweegt om Nainggolan, die het fantastisch doet in Sardinië, een nieuwe kans te geven.

19.42 Marko Pjaca is officieel van Anderlecht. Paars-wit huurt de Kroaat tot het einde van dit seizoen van Juventus.

19.30 Emre Can verlaat Juventus en trekt naar Borussia Dortmund.

19.16 AA Gent verhuurt Jan Van den Bergh tot het einde van het seizoen aan OH Leuven.

19.00 De tijd begint te dringen voor Anderlecht, waar sportief directeur nog druk in de weer is. Hij moet Marko Pjaca over de streep zien te trekken.

19.00 Het is officieel: Dion Cools ruilt Club Brugge in voor FC Midtjylland.

18.45 Sofyan Amrabat trekt komende zomer naar Fiorentina, waar hij een contract van vijf jaar zal tekenen. Hij levert Hellas Verona, en dus niet Club Brugge, zomaar even 20 miljoen euro op. Club vangt 3,5 miljoen euro. Het bedrag dat in de huurovereenkomst met Verona werd opgenomen.

18.29 Als Maxime Busi naar Torino trekt, wil Charleroi Sandy Walsh als vervanger wegplukken bij Zulte Waregem. Die is na dit seizoen einde contract aan de Gaverbeek en kan nu voor een zachte prijs weg.

18.17 Dion Cools gaat voor 3,5 jaar tekenen bij FC Midtjylland. Bij Club Brugge zat hij op een zijspoor.

18.00 Tottenham heeft Victor Wanyama aangeboden bij Fiorentina, Celtic, Stade Rennes en een niet nader genoemde Belgische topclub. Keert de Keniaan nu dan toch terug naar België?

17.54 Manchester City stalt linksachter Angelino tot het einde van het seizoen bij RB Leipzig. Hij gaat met Leipzig vol voor de titel in Duitsland.

17.34 Gervinho, ex-Beveren en ex-Arsenal, gaat Parma verlaten. De Ivoriaanse aanvaller gaat een lucratief contract tekenen bij Al-Sadd in Saudi-Arabië.

17.28 Het transferverbod van Sporting Lokeren wordt niet opgeheven. Dat heeft de club zelf laten weten. Bijgevolg kan Lokeren geen nieuwe spelers aantrekken.

17.12 Edinson Cavani wordt niet de nieuwe spits van Manchester United of Chelsea. PSG laat Cavani niet vertrekken.

17.00 Jean-Luc Dompé is officieel van Zulte Waregem. Dat maakte de club bekend.

16.45 Yevhen Makarenko zou terugkeren naar KV Kortrijk. Er zijn onderhandelingen aan de gang.

16.34 Torino probeert Maxime Busi los te weken bij Charleroi. De Zebra's zien hun basisspeler liever niet vertrekken.

16;22 Olivier Giroud verlaat Chelsea niét. Dat heeft trainer Frank Lampard laten weten.

16.04 Anderlecht zou uiteindelijk toch niet over een aankoopoptie beschikken om Dejan Joveljic over te nemen van Frankfurt. Dat lieten de Duitsers weten.

15.45 Dejan Joveljic tekende al, maar voorts blijft het wachten op officieel nieuws omtrent de aanwerving van Marko Pjaca. Anderlecht onderhandelt nog met de speler.

15.30 Gareth Bale zou Real Madrid op deze laatste dag van de mercato nog verlaten. Hij zou terugkeren naar Tottenham.

15.25 Antwerp verhuurt kersverse aanwinst Louis Verstraete onmiddellijk aan KV Oostende.

14.30 Edmilson Junior verhuist (voorlopig?) niet naar Antwerp. Antwerp onderhandelde voorzichtig met de Braziliaanse Belg, maar die blijft voorlopig bij Al Duhail in Qatar.

14.28 Anderlecht heeft zijn nieuwe spits beet. Dejan Joveljic (20) komt op uitleenbasis over van Eintracht Frankfurt. Paars-wit bemachtige ook een aankoopoptie.

14.20 Stallone Limbombe ruilt AA Gent in voor 1B-club OH Leuven. Hij tekende voor 1,5 jaar.

14.03 KV Oostende en Nicolas Rajsel hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking stop te zetten. Rajsel kon zich nooit doorzetten bij KVO.

13.51 Jean-Luc Dompé gaat zijn loopbaan vervolgen bij Zulte Waregem. De wispelturige winger van AA Gent gaat er voor 3,5 jaar tekenen.

13.30 Er liep bij Anderlecht geen bod van 10 miljoen euro binnen voor Elias Cobbaut. Nu Alexis Saelemaekers voor 7 miljoen naar AC Milan trok, hoeft Cobbaut ook niet meer per se weg. Er waren wel enkele teams geïnteresseerd, maar die boden te weinig.

13.16 Cyriel Dessers kan naar het Italiaanse SPAL. Heracles ziet zijn topschutter liever niet vertrekken, tenzij er 5 miljoen euro op tafel komt.

13.01 Wout Faes zou KV Oostende verlaten. Stade Reims zou de verdediger kopen, maar tot het einde van het seizoen wel nog uitlenen aan KVO. Oostende kan het geld goed gebruiken.

12.50 Barcelona maakt via zijn officiële kanalen melding van de komst van Francisco Trincao (20). De jonge spits komt komende zomer over van Braga en kost 31 miljoen euro.

12.30 Chelsea geeft Dries Mertens niet op. Het zou nu een niet te weigeren bod uitgebracht hebben. Napoli zou akkoord gaan en Mertens zou dus in extremis naar Londen verkassen.

12.06 Dion Cools verlaat Club Brugge. Hij zet zijn carrière verder bij het Deense FC Midtjylland. Of het gaat om een definitieve transfer of een uitleenbeurt, is nog niet duidelijk.

12.02 Louis Verstraete mag zich vanaf heden een speler van Antwerp noemen. The Great Old laat via de officiële kanalen weten dat de middenvelder overkomt van AA Gent.

12.00 Christian Benteke heeft nog geen nieuwe club gevonden. Aston Villa trekt aan de mouw van 'Big Ben', maar die zou ook zomaar op uitleenbasis bij een Belgische topclub kunnen belanden.

11.45 Zowel Marko Pjaca als Dejan Joveljic is ondertussen in Neerpede. Daar worden de laatste details van hun overstap naar Anderlecht in orde gebracht.

11.30 Jan Vertonghen trekt deze winter niét naar Club Brugge. De Rode Duivel vertrekt wellicht pas na het seizoen bij Tottenham, waar zijn contract afloopt.

11.03 Yannick Carrasco mag zich opnieuw een speler van Atlético Madrid noemen. Atlético huurt Carrasco tot het einde van het seizoen van Dalian Yifang.

11.00 Paul Pogba wil nu écht weg bij Manchester United. De komst van Bruno Fernandes, een nieuwe spelmaker, is een doorn in het oog van de Fransman. Pogba zou na het seizoen opstappen.

10.49 Tottenham probeert Gareth Bale nog los te weken bij Real Madrid.

10.30 Emre Can zou Juventus verlaten en zijn carrière verderzetten bij Borussia Dortmund.

10.15 Ondertussen is uitgelekt dat Dejan Joveljic (20) van Eintracht Frankfurt de nieuwe spits van Anderlecht zou moeten worden.

10.00 Anderlecht wil nog een nieuwe spits in huis halen. Wie die spits moet worden, is nog niet duidelijk.

09.30 Olivier Giroud kan Chelsea inruilen voor Lazio.

09.15 Manchester United wil nog een spits aantrekken. Edinson Cavani (PSG), Islam Slimani (Monaco), Willian José (Real Sociedad) en Joshua King (Bournemouth) zijn in beeld.

09.00 Vladimir Screciu lijkt KRC Genk te verlaten. Hij zou op huurbasis naar 1B-club Lommel trekken.

08.45 Adnan Januzaj zou Real Sociead nog moeten verlaten. De geïnteresseerde clubs staan echter niet in de rij. Wie weet brengt een uitleenbeurt aan een Belgische topclub soelaas voor de Rode  Duivel.

08.30 Anderlecht moet nog verlost geraken van Bubacarr Sanneh (op weg naar KV Oostende), Kenny Saief, Hotman El Kababri en Thierry Lutonda. Die vier zouden vandaag nog vertrekken.

08.10 Yannick Carrasco keert zo goed als zeker terug naar Atlético Madrid. Dalian Yifang gaat de Rode Duivel uitlenen.

08.00 Antwerp gaat Louis Verstraete weghalen bij AA Gent. Antwerp ziet in de 20-jarige middenvelder een toekomstgerichte aankoop.

07.30 Club Brugge zou 6 miljoen plus bonussen betalen voor Michael Krmencik. Hij werd ondertussen officieel voorgesteld.

07.00 Anderlecht nadert een akkoord met Juventus en Marko Pjaca. De speler die enkele jaren geleden nog 23 miljoen euro kostte, komt op uitleenbasis naar België.

00.00 Jelle Vossen verruilt Club Brugge voor Zulte Waregem. Hij tekende een contract tot 2023.

00.00 Club Brugge heeft zijn nieuwe spits beet. De 26-jarige Tsjech Michael Krmencik komt over van Viktoria Plzen. Hij tekende een contract voor 3,5 seizoenen.

00.00 Alexis Saelemakers verlaat Anderlecht en trekt voor 7 miljoen euro naar AC Milan.

00.00 Anderlecht staat op het punt om zich te versterken met flankaanvaller Marco Pjaca van Juventus en linksback Kemar Lawrence van New York Red Bulls.

Poll: Wie gaat volgens jou nog de beste zaken doen op Transfer Deadline Day?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024