Genk herpakt zich, Mechelen wint in Moeskroen en Cercle in vieze papieren

Genk herpakt zich, Mechelen wint in Moeskroen en Cercle in vieze papieren
Donderdag 26 december 2019 - 16:21   I   door Redactie

Op 'Boxing Day' was er flink wat te beleven in de Jupiler Pro League. Onder meer KRC Genk, KV Mechelen, Waasland-Beveren en Cercle Brugge kwamen in actie. Genk herpakte zich met een 2-1-zege tegen Eupen, terwijl Cercle Brugge laatste blijft en Waasland-Beveren verder ziet weglopen.

Genk klom al vroeg in de match op voorsprong. Ito maakte in de grote rechthoek ruimte voor zichzelf en trapte het leer met links tegen de netten. Na rust rondde Onuachu een prima counter af en stond het 2-0.

Genk leek gewonnen spel te hebben, maar liet Eupen snel opnieuw in de wedstrijd komen. Lazare werd vergeten en kopte de aansluitingstreffer binnen. In de slotfase zette Eupen alles op en alles en kwam er meer ruimte, maar doelpunten vielen er niet meer. En zo boekt Genk een belangrijke zege.

Cercle sluit jaar af als rode lantaarn

Onderin het klassement deed Waasland-Beveren een gouden zaak. De fusieclub won op eigen veld met 1-0 van STVV dankzij een goal van Milosevic. Cercle Brugge verloor in Kortrijk met 1-0 en blijft zo rode lantaarn. De Bruggelingen tellen nu zes punten minder van Waasland-Beveren.

Alle resultaten:

KRC Genk-Eupen 2-1
Moeskroen-KV Mechelen 1-2
KV Kortrijk-Cercle Brugge 1-0
Waasland-Beveren-STVV 1-0

Poll: Denk jij dat KRC Genk play-off 1 gaat halen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Eupen  I  KV Kortrijk  I  Cercle Brugge  I  Moeskroen  I  KV Mechelen  I  Waasland-Beveren  I  STVV  I  voetbal  I  sport

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024