Cath Luyten over scheiding met Frank Raes: "Toen hij dat zei, raakte ik in paniek"

Cath Luyten over scheiding met Frank Raes:
Dinsdag 08 oktober 2019 - 08:00   I   door Redactie

Met ‘Silence, Please!’ heeft Cath Luyten een boek geschreven over stilte en bezinning, twee onderwerpen die misschien niet direct met haar geassocieerd zullen worden. In een gesprek met De Morgen praat Cath over het boek, en over haar scheiding met Frank Raes. De presentatrice probeert vooral minder streng te zijn voor zichzelf, zo klinkt het.

“Mijn ouders hebben mij altijd ingeprent: als je aan iets begint, maak je het ook af”, zegt Cath. “Dat advies heb ik ter harte genomen. Ik ben nooit een opgever geweest. Niet op professioneel gebied, maar ook niet in de liefde. Als je op een gegeven moment dan toch moet vaststellen dat je huwelijk aan het verbrokkelen is, voel je je aanvankelijk totaal mislukt.”

“Je denkt: het ligt aan mij, ik ben een lousy echtgenote, ik heb gefaald”, gaat ze verder. “Ik heb mezelf altijd heel veel opgelegd. Ik moest en zou een foutloos leven leiden. Sinds het schrijven van mijn boek probeer ik wat minder streng te zijn voor mezelf. Zeker in de liefde.”

Oud worden

“Ik weet nog precies wanneer mijn huwelijk in mijn hoofd een probleem is geworden”, zegt Cath. “Dat gebeurde vier jaar geleden, toen Frank en ik in Antwerpen een appartement aan het bezichtigen waren. Terwijl ik de woonkamer van het appartement aan het bekijken was, hoorde ik Frank ineens zeggen: ‘Ja. Hier wil ik oud worden.’ Ik ben toen in paniek geschoten.”

“Ik dacht: oud worden? Ho maar, daar zijn we nog lang niet aan toe. Ik zit nog maar in de helft van mijn leven. Ik ben nog niet klaar om al naar het einde te hobbelen. Het was de allereerste keer dat het leeftijdsverschil tussen Frank en mij zich zo duidelijk manifesteerde. Daarvoor had ik het nooit als een probleem ervaren”, aldus de presentatrice.

Poll: Vond jij Frank Raes en Cath Luyten een leuk koppel?

TAGS  I  Frank Raes  I  Cath Luyten  I  v24

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023