AA Gent zet Charleroi een hak in strijd om play-off I

AA Gent zet Charleroi een hak in strijd om play-off I
Vrijdag 20 januari 2017 - 22:20   I  

AA Gent heeft een gouden zaak gedaan in de strijd om play-off I. Het won met het kleinste verschil van Charleroi, waardoor Gent over hen naar de zesde plaats wipt.

Bij Gent stonden er vier nieuwe namen aan de aftrap, met doelman Kalinic, verdediger Troost-Ekong en aanvallers Bjedov en Kalu. Bij Charleroi mocht Harbaoui meteen in de spits starten. Al dat nieuw bloed zorgde niet meteen voor spektakel. Beide ploegen grossierden teveel in slordigheden. Kansen bleven dan ook grotendeels uit. De grootste kans kwam van Mitrovic, wiens kopbal met een mirakelsave uit doel werd geranseld door Penneteau. Een van de weinige Gent-spelers die zich toonde, was Kalu. De Nigeriaan viel op met enkele snedige acties. Desondanks werd er gerust met een 0-0-stand.

In de tweede helft was het wel raak voor Gent. Op pass van Kalu kon Milicevic de 1-0 binnenduiken. Gent ging daarna niet inzakken, maar bleef zoeken naar een tweede doelpunt. Toch was het vooral Charleroi dat nog dichtbij een doelpunt kwam. Baby knalde op de kruising, meteen daarna ging de volley van Pollet rakelings naast. Zo was het nog even bibberen in de Ghelamco Arena. De thuisploeg bleef uiteindelijk overeind en hield de drie punten thuis.

AA Gent - Charleroi 1-0

67' Milicevic 1-0

TAGS  I  charleroi  I   aa gent

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023