'Vincent Kompany valt pijnlijk door de mand bij Anderlecht'

'Vincent Kompany valt pijnlijk door de mand bij Anderlecht'
Maandag 22 juli 2019 - 19:00   I   door Redactie

Vincent Kompany wacht de loodzware taak om RSC Anderlecht als manager opnieuw naar de top te brengen. Daarnaast moet hij er ook staan als speler. Geen eenvoudige combinatie, zo bleek al tijdens de voorbereiding.

"Ik ben ultrapositief over het voetbal dat we in de voorbereiding gebracht hebben", liet Kompany na de oefenpot tegen Hamburg optekenen. Bij Het Laatste Nieuws zijn ze het echter niet eens met Kompany. "Het was in Hamburg lang niet allemaal geweldig. Ook Kompany zelf niet", schrijft de krant.

"Zo lag de speler-manager aan de basis van de 1-0. Aan de rand van de eigen zestien had hij eerst een knappe schijnbeweging in huis om zijn tegenstander te omspelen, maar toen hij de bal vervolgens te ver van de voet liet glippen - niet van zijn gewoonte -, moest hij een forse tackle inzetten. Overtreding, oordeelde de ref, Hunt trof raak op vrije trap."

Nog niet de beste Kompany

Het is dus duidelijk dat het nog niet de beste Kompany is als verdediger. Hij viel tijdens de voorbereiding meer dan één keer door de mand. Pijnlijk. Als hij komend weekend een basisplaats voor zichzelf in petto heeft, zal Kompany er alleszins moeten staan. Tegen KV Oostende gaat het écht om de knikkers.

Poll: Denk jij dat Kompany zijn beste niveau zal halen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Hamburg

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022