Club Brugge doet gouden zaken op transfermarkt: '75 miljoen euro'

Club Brugge doet gouden zaken op transfermarkt: '75 miljoen euro'
Woensdag 22 mei 2019 - 19:00   I   door Redactie

Club Brugge gaat wellicht een lucratieve transferzomer tegemoet. De Bruggelingen kunnen verschillende van hun goudhaantjes straks voor grote sommen verkopen aan kapitaalkrachtige clubs. Het zal Club zeker en vast geen windeieren leggen.

Volgens Ivan Leko, sinds dinsdag geen trainer van Club Brugge meer, gaat zijn gewezen werkgever gouden zaken doen op de transfermarkt. "Wesley kon je twee jaar geleden voor 4 miljoen verkopen, nu voor 25", zegt de Kroaat in Het Nieuwsblad. "Hij heeft een zeldzaam profiel dat elke club kan gebruiken. En naar het einde van het seizoen toe scoorde hij al veel meer."

"En hij is niet de enige die in waarde steeg. Limbombe kwam voor 2 miljoen en is verkocht voor 12. Danjuma kostte 2 miljoen, nu 15. Dennis ging van 1 miljoen naar 10, ­Diatta van 2,5 naar 10, Mechele was niemand, nu een international. Vlietinck, zelfs Rits: zij waren voor dit seizoen niemand. Schrijvers was een talent, maar die jongen zal nu 15 miljoen waard zijn."

"Openda kan over twee jaar 15 miljoen opbrengen"

"Of kijk naar Openda", gaat Leko verder. "Dat is geen spectaculaire speler, want hij heeft geen dribbel, noch een geweldig schot. Maar altijd zorgde hij voor paniek bij de tegenstander. Hij is de toekomst. Die jongen kan over twee jaar ook 15 miljoen euro opbrengen. Op die erfenis ben ik nog het trotst.”

Als we even snel de rekening maken, dan zou Club deze zomer - als het dat echt ook wil - zomaar eventjes 75 miljoen euro kunnen verdienen aan de verkoop van Wesley, Danjuma, Dennis, Diatta en Schrijvers. Straf.

Poll: Wie van deze spelers zie jij, na Wesley, het snelst vertrekken bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024