Charleroi vermorzelt Beerschot Wilrijk en blijft in het spoor van STVV

Maandag 22 april 2019 - 19:55   I   door Redactie

Sporting Charleroi heeft maandagavond zonder problemen gewonnen van Beerschot Wilrijk. In eigen huis haalde de ploeg van Felice Mazzu het met 4-0 na doelpunten van Niane, Osimhen, Morioka en Perbet.

Op slag van rust klom Charleroi op voorsprong. De Zebra's kregen een strafschop en Niane nam zijn verantwoordelijkheid. De aanvaller stuurde Vanhamel de verkeerde kant uit en zo stond het 1-0.

Na rust kabbelde de wedstrijd verder. Beerschot Wilrijk was niet bij machte om Charleroi te verontrusten, maar het was wachten tot in de slotfase tot het doek over de partij viel.

Beerschot-Wilrijk volledig kopje onder

Osimhen maakte er 2-0 van, maar daar bleef het niet bij. De ingevallen Morioka zorgde met een mooie volley voor de derde treffer van de thuisploeg. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Perbet: de Fransman maakte er vanop de strafschopstip zelfs nog 4-0 van.

Door deze klinkende overwinning blijft Charleroi in play-off 2 A in het spoor van leider STVV. De Carolo's tellen 9 op 15 en volgen op twee punten van het ongeslagen STVV.

Poll: Denk jij dat Charleroi nog een Europees kan afdwingen?