Er valt Vandenbempt iets op aan Bayat: "Dit is onrustwekkend"

Er valt Vandenbempt iets op aan Bayat:
Vrijdag 22 februari 2019 - 15:00   I   door Redactie

Spijtoptant Dejan Veljkovic blies met zijn bekentenissen het dossier Propere Handen nieuw leven in. Volgens radiocommentator Peter Vandenbempt is dat goed nieuws. Al maakt hij zich ook zorgen over de terugkeer van Mogi Bayat, die sinds kort weer gewoon actief is als spelersmakelaar.

"Ik heb de indruk dat er mensen in het voetbal zijn die het op een andere manier willen aanpakken. Zelfs zij die jaren hebben meegedraaid in het corrupte systeem dat ze zelf in stand hielpen houden. Dat is zeker goed nieuws", opent Vandenbempt bij Sporza.

"Misschien dat ook de bonafide makelaars nu het hoge woord kunnen gaan voeren. Maar ik vind het natuurlijk wel onrustwekkend dat een spilfiguur in het andere luik van het onderzoek, Mogi Bayat, weer gewoon zijn gang gaat", merkt de commentator op.

"Ik weet het zo nog niet"

Vandenbempt begrijpt niet dat er clubs zijn die alweer zaken doen met Bayat. "Ik hoor nu mensen zeggen 'Natuurlijk kunnen we weer zaken doen met Mogi Bayat, we hebben er nooit problemen mee gehad.' Terwijl uit de verklaringen van het gerecht toch is gebleken dat hij op een bepaalde louche manier zaken heeft gedaan. Dat hij eigenlijk iedereen heeft proberen te bedriegen. Als je dat dan bekijkt, dan weet ik het nog zo niet."

Poll: Vind jij het kunnen dat Bayat opnieuw actief is?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024