'Bayern München, Barcelona en Real Madrid verlaten Champions League'

'Bayern München, Barcelona en Real Madrid verlaten Champions League'
Vrijdag 02 november 2018 - 19:15   I   door Redactie

Bayern München was in 2016 van plan om de Bundesliga te verlaten. De Duitse topclub wilde achter de rug van de UEFA een onafhankelijke Super League installeren.

Naast Bayern stonden ook Juventus, Barcelona, Manchester United, Arsenal en AC Milan achter dat idee. De reden is simpel: geld. Football Leaks brengt dit opmerkelijke verhaal naar buiten.

Volgens de onthullingen zou elke club jaarlijks ongeveer 500 miljoen eruo op de bankrekening kunnen bijschrijven. Real Madrid verdiende 'slechts' 80 miljoen euro aan zijn Champions League-winst in 2016.

De plannen zouden overigens nog niet van tafel zijn. Bayern wil die Superleague nog steeds oprichten, maar de clubs zouden hun competities niet verlaten. Ze zouden de Champions League gewoon inruilen voor de Super League.

De elf oprichters van de Super League (Real, Barcelona, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester Uniuted, Manchester City, Liverpool, AC Milan en Bayern) zouden 20 jaar in de alternatieve competitie aantreden zonder die te kunnen verlaten. Voorts worden er vijf gasten toegelaten in de eerste rondes.

Poll: Vind jij die Super League een goed idee?

TAGS  I  Bayern München  I  Real Madrid  I  Barcelona

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024