Clement onthult straf verhaal: “Eigen spelers duwden me richting exit”

Clement onthult straf verhaal: “Eigen spelers duwden me richting exit”
Zondag 28 oktober 2018 - 14:00   I   door Redactie

Zondagnamiddag gaat Philippe Clement met Genk op bezoek bij Standard. Voor de coach wordt het alvast een blij weerzien met zijn leermeester Michel Preud’homme die hem op weg zette naar het trainerschap. Ondertussen is het snel gegaan voor Clement, die plots het roer mocht overnemen bij Racing Genk.

Toen Clement vorig seizoen aan de slag ging als hoofdtrainer, werd er getwijfeld of het hem zou lukken. Clement overtuigde uiteindelijk vriend en vijand. Na slechts een halfjaar bij Waasland-Beveren, maakte hij al meteen de overstap naar een Belgische topper. En eigenlijk had het zelfs nog sneller gekund, want na amper twee maand trok ook AA Gent al aan zijn mouw.

“Dat aanbod interesseerde me wel, maar dat was in oktober, drie weken na het afsluiten van de transferperiode”, vertelt Clement aan Sport/Voetbalmagazine. Ik had net Isaac Kiese Thelin, Davy Roef en Tuur Dierckx overtuigd om naar Waasland-Beveren te komen. Als ik op dat moment vertrek, laat ik die jongens in de steek.”

Racing Genk

“Toen een paar maand later het aanbod van Racing Genk kwam ben ik er dan toch op ingegaan. Ik heb eerst en vooral een binding met die club en ten tweede hebben mijn eigen spelers me overtuigd. Ze verklaarden me gek dat ik die kans van Gent niet had gegrepen. ‘Coach,’ zeiden ze, ‘als spelers hier in januari zo’n kans krijgen, zijn die weg.’ Dan ga je nadenken. Ik besefte ook dat een aantal spelers in januari effectief zou vertrekken. Tot nu toe ben ik nog steeds zeer tevreden met mijn beslissing.”

Poll: Zal Clement de competitie winnen met Racing Genk?

TAGS  I  Racing Genk  I  Waasland-Beveren

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024