"Hij is nog niet 'de nieuwe Kompany', maar heeft wel die pure klasse"

Donderdag 18 oktober 2018 - 08:05   I  

Vincent Kompany wordt er met zijn 32 lentes niet bepaald jonger op en bovendien is de verdediger best wel blessuregevoelig. Op middellange termijn moet er bij de Rode Duivels dan ook een opvolger voor 'Vince The Prince' opstaan. Wie o wie neemt die loodzware taak voor zijn rekening?

Volgens Het Nieuwsblad, dat de jonge Rode Duivels die zicht plaatsten voor het EK in Italië vergelijkt met de befaamde gouden generatie die vierde werd op de Olympische Spelen in 2008, is er één speler die op termijn de opvolger van Kompany kan worden. Het gaat om Zinho Vanheusden (19), die door Internazionale wordt verhuurd aan Standard.

"Vanheusden kan het toekomstige probleem bij de Rode Duivels oplossen"

Al blijft het natuurlijk afwachten om te zien hoeveel progressie Vanheusden in de komende jaren kan boeken. "Vincent Kompany was op zijn zestiende al basisspeler bij Anderlecht en gold al vanaf dag één als de toekomstige koning van het Belgische voetbal. Zo hoog zijn de verwachtingen bij Zinho Vanheusden niet", schrijft de krant.

"Maar als er iemand het toekomstige probleem in de defensie van de Rode Duivels kan oplossen, is het wel de verdediger van Standard. We noemen hem nog niet De Nieuwe Kompany, maar Vanheusden heeft wel die pure klasse. Alleen moet hij binnenkort wel eens op vaste basis beginnen te spelen bij Standard", voegt Het Nieuwsblad er nog aan toe.

(Lees verder onder de foto)

"Vanheusden heeft zeker het potentieel om het tot de A-ploeg te schoppen"

Analist Wim De Coninck gelooft alleszins in Vanheusden. “Hij heeft het eerste deel van de kwalificatiecampagne gemist door een zware kruisbandblessure. Maar nu is hij niet meer weg te denken uit de verdediging."

"Hij is één van de spelers met de meeste pure klasse. Bovendien is hij nog twee jaar jonger dan de rest van de beloftenkern. Hij heeft zeker het potentieel om het tot de A-ploeg te schoppen."

Poll: Gaat Vanheusden op termijn een basisspeler zijn bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Standard  I  Rode Duivels  I  Internazionale  I  Anderlecht  I  Manchester City

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024