Eden Hazard noemt dé ideale opvolger voor Roberto Martinez

Eden Hazard noemt dé ideale opvolger voor Roberto Martinez
Vrijdag 28 september 2018 - 09:00   I  

Eden Hazard (27) doet het dezer dagen geweldig bij Chelsea. De trainerswissel in Londen heeft onze landgenoot zichtbaar deugd gedaan. Onder Maurizio Sarri leeft Hazard helemaal op. Hij schuift de Italiaan - met een vette knipoog weliswaar - zelfs vooruit als toekomstige bondscoach van de Rode Duivels.

Over wat er bij Chelsea veranderd is, kan Hazard niet duidelijker zijn. "Dat zie je op het veld", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "We hebben andere spelers dan vorig seizoen. Spelers die graag de bal bijhouden. We hebben veel meer balbezit dan ooit."

"Aanvallers profiteren van het balbezit"

"Daar profiteren vooral de aanvallende spelers van. Meer baltoetsen, meer mogelijkheden om kansen te creëren, meer dribbels, meer doelpogingen. Sarri houdt van de bal, hein. Dat maakt een groot verschil. Daarenboven is hij een Italiaan. Net als onder Conte wordt er ook gefocust op tactiek en moet er op training hard worden gewerkt."

Krijgt Hazard dan misschien meer vrijheid? "Ik heb geen zin om te zeggen dat ik geen vrijheid had onder de vorige trainers. Want dat zou niet waar zijn. Antonio Conte en José Mourinho lieten me ook doen wat ik wou op de helft van de tegenstander. Daarom kon ik ook uitblinken onder hen. En op defensief vlak weet ik wat ik moet doen."

Sarri als opvolger van Martinez?

Sarri weet overigens wel raad met de Belgen. Bij Napoli tilde hij Dries Mertens naar een hoger niveau, nu lijkt hij hetzelfde te doen met Hazard. (lachend) "Het loopt wonderwel, hein. Ik wil niet onrespectvol overkomen, maar als Roberto Martínez straks de fakkel door wil geven, kunnen we misschien beginnen te denken aan Sarri", besluit Hazard.

Poll: Zou jij Sarri graag als bondscoach van de Rode Duivels zien?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Chelsea

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024