Club Brugge vermijdt nipt zeer pijnlijke bekeruitschakeling

Club Brugge vermijdt nipt zeer pijnlijke bekeruitschakeling
Woensdag 26 september 2018 - 07:17   I   door Redactie

Club Brugge was bijna al uitgeschakeld in de Beker van België. Dat kwam niet door de prestatie op het veld, wel door een administratieve fout ernaast.

Coach Ivan Leko had Clinton Mata voor het eerst geselecteerd na zijn zware blessure. De wedstrijd tegen Deinze leek ideaal om hem eens aan het werk te zien. De rechtsachter is echter geschorst in de Croky Cup na twee gele kaarten met Genk vorig seizoen;

Mata pakte geel in de achtste finales tegen KV Mechelen en later ook in de finale tegen Standard. Daardoor is hij automatisch geschorst. Dat was Club even ontgaan. Het Nieuwsblad contacteerde de club over de mogelijke schorsing, waarna de Bruggelingen navraag deden bij de Belgische voetbalbond. Daar bevestigde men de schorsing voor Mata.

Wedstrijdformulier

Volgens Club ligt de oorzaak bij het digitale wedstrijdformulier. Daar stond Mata voor de bond aangeduid als beschikbaar. “Als een speler daar in het rood staat, mag hij normaal niet spelen. Maar het digitale wedstrijdblad is veelal een indicatie en is niet sluitend. Het is een hulpmiddel. De clubs weten dat ook”, zegt Thibault De Gendt, competitiemanager bij de KBVB. “Het is nog steeds de verantwoordelijkheid van de clubs om na te gaan of hun speler speelgerechtigd is.”

Als Mata straks had gespeeld tegen Deinze, had Club dus uit de beker gelegen. Gelukkig werd de fout tijdig ontdekt en wordt de Angolees geweerd uit de kern door Leko.

TAGS  I  Club Brugge  I  Deinze

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022