Coucke communiceert over vroege sluiting transfermarkt én indicatieve tabel

Coucke communiceert over vroege sluiting transfermarkt én indicatieve tabel
Dinsdag 04 september 2018 - 16:45   I  

Vandaag zat de Pro League samen om enkele belangrijke zaken te bespreken. Uiteraard ging het uitgebreid over de indicatieve tabel, maar ook andere zaken werden besproken. Zo zal men binnenkort ook beginnen praten over het vroeger sluiten van de transfermarkt.

De vergadering van de Pro League bleek erg vruchtbaar te zijn. Zo deelde Marc Coucke zeven belangrijke punten mee, waaronder ook meer informatie over de indicatieve tabel én de vervroeging van de transferdeadline. De tabel werd deze keer goedgekeurd door iedereen, dus ook door Standard-voorzitter Bruno Venanzi. Binnenkort zullen de Belgische clubs ook praten over een vervroegde transferdeadline. Daar deden heel wat trainers, waaronder Ivan Leko, hun beklag al over. De Pro League mikt op 18 augustus, de dag waarop ook de Italiaanse transfermarkt sluit.

De zeven punten:

1. De indicatieve tabel werd unaniem goedgekeurd in de Raad van Bestuur, ook door Standard-voorzitter Bruno Venanzi, en iedereen was het erover eens dat die al sinds januari geldig was voor dit seizoen.

2. CEO Pierre Francois zal een ethische code uitwerken voor meer respect tegenover de arbitrage in commentaren.

3. De Pro League is voorstander van het gebruik van de virtuele buitenspellijn en CEO Pierre Francois probeert die tegen de start van de play-offs operationeel te hebben. Als alle clubs akkoord zijn, zal de Internationale Reglementscommissie of de FIFA geen bezwaar maken, meent de Pro League.

4. Op de volgende vergadering zal men de debatten openen over het vroeger sluiten van de zomertransferperiode. Er is een draagvlak voor de deadline die Italië hanteert: dit jaar was dat 18 augustus.

5. De Pro League is niet akkoord met de voorwaarden die de amateurclubs stelden om de beloftenploegen in hun reeksen te laten spelen. Het voorstel om de licentievoorwaarden voor clubs die stijgen naar 1B in het eerste jaar te versoepelen, werd verworpen.

6. Vanaf de 1/16de finales van de Crocky Cup zal er in de verlengingen een extra vervanging kunnen gebeuren.

7. KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans zal de Pro League opnieuw vertegenwoordigen in het Uitvoerend Comité. Hij won de stemming van Michael Verschueren van Anderlecht.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Standard  I  KV Mechelen  I  Beerschot Wilrijk  I  KV Mechelen  I  KV Kortrijk  I  KV Oostende

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024