Kan Club Brugge matchen die het zonder Wesley speelde laten herspelen?

Kan Club Brugge matchen die het zonder Wesley speelde laten herspelen?
Zondag 26 augustus 2018 - 08:15   I  

Een chaos. Dat is het minste wat je kan zeggen over het feit dat de Belgische Voetbalbond (KBVB) zaterdag de schorsingen van Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (KAS Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) liet vallen.

Het heeft alles te maken met de felbesproken indicatieve tabel die door de advocaten van enkele eersteklassers in twijfel wordt getrokken. Standard beweerde dat het nooit akkoord was gegaan met die tabel en de andere clubs sprongen – wat had u gedacht? – op die trein.

Uiteindelijk werden de hierboven vermelde spelers allen vrijgesproken. Maar… blijft het daar ook bij? In het hele verhaal is er immers een opmerkelijke rol weggelegd voor Wesley Moraes. Die moest als enige van het vrijgesproken viertal geschorst toekijken, omdat zijn straf aanvankelijk meer dan vijf wedstrijden bedroeg.

Matchen herspelen?

Achteraf bekeken wil dat zeggen dat Club Brugge twee wedstrijden zonder zijn Braziliaanse aanvaller moest spelen, terwijl die eigenlijk niet eens geschorst had mogen worden. Het Nieuwsblad vroeg zich dan ook af of blauw-zwart de kans heeft om die bewuste wedstrijden te herspelen. Tegen Antwerp (1-1) speelde het immers twee punten kwijt.

Toch is dat volgens de krant geen optie. Artikel B1912 van het bondsreglement stelt dat een in beroep opgeheven schorsing niet kan worden ingeroepen om een competitiematch opnieuw te laten spelen.

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Antwerp  I  KV Kortrijk  I  Anderlecht  I  Eupen  I  Beerschot Wilrijk

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024